Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigauran avausmaali maistui Purmeelle – ”Hyvältä se tuntui”

FC Haka sai kauan odotetun avausvoittonsa sunnuntaina kaadettuaan HIFK:n vieraskentällä 1-0. Hakan yksi sankareista oli ottelun ainoan maalin tehnyt Tino Purme. Maali oli samalla Purmeen liigauran ensimmäinen.

Purme pääsi ohjaamaan Anton Popovichin tarkan sivuvaparin takakulmaan ja maali jäi samalla ottelun ainoaksi.

– Hyvältä se tuntui totta kai. Ja vieläkin paremmalta, kun voitimme pelin, Purme makustelee maalia ja voittoa.

Purme tunnetaan Hakan monipuolisena pelurina, jonka pelipaikka vaihtuu pelistä toiseen. HIFK:ta vastaan hän korvasi Salomo Ojalan keskikentän hyökkäävämmässä roolissa vain kuusi minuuttia ennen maaliaan. Purme on nähty keskikentällä myös puolustavammassa roolissa sekä laitapakkina tämän kauden aikana.

– Aina kun ”Teme” huutaa pois lämmittelemästä kentälle, niin vähän siinä miettii, että mihin paikalle menen. On siitä yleensä kuitenkin jonkinlainen tieto. Sitten, kun minulle kerrotaan, että mihin menen, niin ei sillä ole enää mitään väliä. Pääasia on, että pääsee kentälle.

Haka oli aiemminkin tällä kaudella ollut lähellä voittoa, mutta sunnuntaina täysipotti vihdoin tuli. Loppuvihellyksen jälkeiset tuuletukset kielivät suuresta helpotuksen tunteesta joukkueessa.

– Olihan se hyvä fiilis ja näki mitä se ensimmäinen voitto merkitsee. Se oli vapautunut tunnelma. Tärkeintä oli, että saimme pidettyä nollan omassa päässä ja sitten tuli heti voitto.

Vaikka voitoton putki venähti kymmenen ottelun mittaiseksi, niin huolta ei Purmeen mukaan missään vaiheessa ollut.

– Kaikki tietenkin odottivat ja halusivat sitä avausvoittoa. Oli koko ajan sellainen tunne, että kyllä sen on pakko kohta tulla. Itse en ainakaan ottanut siitä minkäänlaista stressiä. Olimme monta kertaa olleet lähellä voittoa, joten tiesin sen jossain vaiheessa tulevan.

Voiton henkiset vaikutukset olivat näkyvissä heti maanantaiaamun harjoituksissa.

– Ehkä tunnelma oli vielävähän vapautuneempi ja iloisempi.

Vaikka kentällä riemua riitti, niin kentän laidalla apuvalmentaja Mikko Mannisella oli kasvoillaan hieman tuskaisempi ilme. Manninen lupasi ennen peliä kävellä kotiin Nurmijärvelle, mikäli Haka voittaa ja hän piti lupauksensa. Manninen hölkkäsi 26 kilometrin matkan kotiin noin 3,5 tunnissa.

– Oli ”Manekin” iloinen ja positiivinen, mutta taisi paikat olla aika kipeinä. Näin, kun hän lähti stadionilta hölkkäämään kohti kotia, ja sitten hän välillä päivitteli tilannetta meidän joukkueen WhatsApp-ryhmään ja sitä tuli seurattua.

Mane kertoo omia tunnelmiaan kotimatkasta:

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Haka jahtaa voittoa seuraavan kerran keskiviikkona, kun Tehtaan kentälle tulee vieraaksi FC Lahti. Ottelu alkaa kello 18.30.

Yleinen lipunmyynti otteluun on alkanut ja lippuja voi ostaa täältä. Huom! Lohkoihin on tullut muutoksia ja lisätietoa lipunmyynnistä ja lohkoista löytyy täältä.

 

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT