Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Esko Malm 80 -vuotta!

Mr FC Haka, kunniajäsen nro 1, Esko Malm täyttää tänään 23.8. 80 vuotta – FC Haka onnittelee Ekoa!

– Esko on Hakan suurmies. Hänen sitoumisensa, näkemyksensä ja määrätietoisuutensa sekä niistä seuranneet saavutukset ovat erittäin kunnioitettavia. Hän on meille nykyäänkin esimerkki, jota katsomme ylöspäin. Haluan koko Haka-yhteisön puolesta onnitella Eskoa merkkipäivän johdosta, jakaa onnittelunsa FC Hakan hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen.

Esko Malm pelasi Hakassa 15 kautta ja niissä kaikkiaan 252 SM-sarjan ottelua, joiden aikana oli voittamassa mestaruuden kolmesti vuosina 1960, 1962 ja 1965. Lisäksi hän voitti Suomen Cupin neljä kertaa vuosina 1959, 1960, 1963 ja 1969.

Peliuran jälkeen Hakan valmentajana Eko voitti tuplamestaruuden 1977 ja nimettiin 1979 A-maajoukkueen päävalmentajaksi, missä roolissa hän  johti maajoukkueen myös Moskovan olympialaisiin 1980.

Valmentajauraa seurasivat monet eri tehtävät Hakan johdossa, joista yksi näkyvimpiä ja pysyvimpiä asioita on ollut Suomen jalkapallomuseon saaminen Valkeakoskelle.

Kaikkiaan Esko toimi Hakassa lähes viidenkymmenen vuoden ajan, mikä on äärimmäisen kunnioitettava ura, eikä Hakan ensimmäinen kunniajäsenyys olisi voinut kuulua kenellekään muulle paremmin. Kiitos Esko ja oikein hyvää syntymäpäivää!

Esko Malm, luja ja uskollinen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT