Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigan mitalit katkolla sunnuntaina – Huikea Klassikko luvassa!

Melko kauas pitää ajassa mennä, jotta päästään edes lähelle vastaavaa, mitä sunnuntaina on Tehtaan kentällä luvassa. Vieraaksi Veikkausliigan Mestaruussarjan toiseksi viimeiseen otteluun saapuu Helsingin Jalkapalloklubi, jolla olisi voitolla mahdollisuus varmistaa kolmas perättäinen Suomen mestaruus. Hakalla panoksena on puolestaan taistelu pronssimitaleista, ja tämän unelman hengissä pitämiseksi tarvitaan vähintään tasapeli sunnuntain Klassikosta.

Vaikka HJK on jälleen kerran ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä, niin helppoa ei helsinkiläisillä tule olemaan. Tehtis on ollut tällä kaudella todella vaikea paikka vierailla. Tämän lisäksi valkopaidat ovat tällä hetkellä huimassa lennossa, mistä kertoo Veikkausliigan kuntopuntarin kärkisija.

On kiistaton fakta, että juuri HJK on ainoa joukkue, mikä on ollut Hakalle ylitsepääsemätön este sen jälkeen, kun valkopaidat tekivät paluun Veikkausliigaan. Nyt olisi kuitenkin oiva hetki korjata myös tuo tilasto, eikä päästää rakasta vihollista juhlimaan mestaruutta Suomen kauneimmalla.

– Toivottavasti tulee paljon katsojia niin Helsingistä, kuin Koskistakin. HJK on ollut aika myrkkyä meille, mutta me laitetaan huomenna kentällä parasta ja pyritään katkaisemaan tuo heidän putkensa, Teemu Tainio lupaa luottavaisesti.

Hakan edellinen tappio kotikentällä on juurikin Klubia vastaan, mutta sitä edeltävän kerran koskilaiset jäivät liigassa kotonaan ilman täyttä pistepottia toukokuun lopussa, jolloin FC Lahti haki Tehtikseltä 1-1 -tasapelipisteen.

Veikkausliigan ottelutahti on ollut kova viimeiset kaksi viikkoa. Haka pelasi edellisen kerran keskiviikkona Kuopiossa, joten aika tuon jälkeen on mennyt pääasiassa palautumiseen.

– Hyvin kevyttä palautumista edellisestä pelistä on meidän treenit olleet. Tänään toki valmistauduttiin myös huomiseen, Tainio kertoo.

– Tiedetään, että kova, mestaruutta jahtaava joukkue tulee vastaan. He varmasti ajattelevat, että huomenna pitää ratkaista mestaruus, eikä siirtää sitä Kuopion Palloseuraa vastaan viimeiseen otteluun.

Jos oli Hakan palautumisaika lyhyt, niin vielä lyhyempi se oli vierasjoukkueella, joka vielä torstai -iltana kamppaili kotistadionillaan Eurooppaliigan ottelussa 1-1 -tasapelin Ludogoretsia vastaan.

– Minun silmiin oli varmasti yksi heidän parhaista peleistään tällä kaudella, ellei paras. Kova ohjelma heillä on Europelit mukana lukien, mutta kovalla prosentilla ovat pystyneet pisteitä napsimaan siitä huolimatta ja ihan aiheesta ovat mestaruudesta taistelemassa, arvioi Tainio vastustajan tämän hetken kuntoa.

Hakan pelaajatilanne ei otteluun lähdettäessä voisi oikeastaan olla parempi. Vain Vigori Gbe on sivussa, mikä tarkoittaa sitä, että Tainio joukkoineen joutuu jättämään osan pelaajista kokoonpanon ulkopuolelle.

– Erittäin hyvä pelaajatilanne. Tosin muutama pelaaja pitää jättää valitettavasti ulos, mutta se kuuluu tähän hommaan.

– Kyllä meidän pitää onnistua hyvin. Meillä on kuitenkin ollut loistava boogie päällä viime aikoina, joten toivotaan, että se riittää myös huomenna, Tainio päättää.

FC Haka – HJK pyörähtää käyntiin sunnuntaina 9.10. kello 18.00 Tehtaan kentällä. Otteluinfo ja lipunmyynti täältä.

Muista varata paikkasi Tehtaan kentältä myös ensi kaudella osallistumalla FC Hakan kausikorttihaasteeseen. Kausikortin hinta on haasteen ajan 69 euroa. Varaa omasi täältä ja seuraa haasteen etenemistä Hakan somekanavissa ja nettisivuilla!

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT