Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Valmentajaa vaihtanut IFK Mariehamn lauantaina Tehtikselle

Veikkausliiga saa Tehtaankentällä vihdoin jatkoa, kun IFK Mariehamn saapuu Valkeakoskelle lauantaina kello 17.00 alkavaan otteluun.

Kotijoukkue FC Haka on saanut viime viikkoon ylimääräisen huilin, kun viime perjantainen HIFK -kotiottelu peruuntui toistamiseen, ja tällä kertaa koskilaisten riveissä esiin tulleen korona -tapauksen johdosta.

Myös tulevaa ottelua saatiin jännittää vielä alkuviikosta, sillä joukkue oli keskiviikkoon asti karanteenissa. Joukkueharjoitukset jäivät näin olleen väliin, kunnes koronatestien kautta treenit voitiin aloittaa ja samalla ottelun ajankohta varmistui alkuperäisen suunnitelman mukaiseksi.

– Tänään tosiaan ekat treenit melkein viikkoon, niin se tietenkin näkyy tuossa tekemisessä. On selvä, että tämän lauantain peliin valmistautuminen ei ole mikään ideaalitilanne, mutta se ei saa missään nimessä olla mikään tekosyy meille, etteikö me pelattaisi hyvää peliä, totesi Teemu Tainio viikon ensimmäisten treenien jälkeen keskiviikkona.

Vaikka fyysinen lepo onkin palautumisen kannalta hyvästä, niin henkisesti peruuntumiset eivät ole Tainion mukaan hyväksi ja samoilla linjoilla on myös pelikuntoon jälleen päässyt hyökkääjä Salomo Ojala.

– Tyhjä olohan siitä aina jää, kun on henkisesti ja fyysisesti jo valmistautunut pelaamaan.

Tauko on kuitenkin antanut aikaa hioa edellisen ottelun säröjä pois. Päävalmentaja korostaa, että ottelut ratkeavat pieniin yksityiskohtiin ja niitä on tekemisessä SJK -ottelun jälkeen painotettu.

– Kyllä meidän pitää olla terävämpiä suorituksissa ja varsinkin hyökkäyspäässä. Nyt on pari peliä pelattu ilman maalia, niin onko se viimeinen syöttö, ratkaisu pallon kanssa, liike vai mikä ikinä onkaan, niin niissä meidän pitää ehdottomasti skarpata. Ja tottakai, jos sä neljä maalia päästät, niin se tarkoittaa ettei puolustuskaan ole onnistunut.

Treeneissä ja joukkuepalavereissa on menneillä kahdella viikolla palattu perusasioiden äärelle. Jokaisen pelaajan tulee keskittyä täydellisesti omaan tekemiseensä ja tehdä sovittuja asioita. Pelillisesti isoja muutoksia ei niinkään ole tarpeen tehdä ja se on hyvä.

Hakan pelaajatilanne otteluun lähdettäessä on kohtuullisen hyvä. Poissaolot vaivaavat ainoastaan hyökkäyspäätä, mistä ovat sivussa Andrija Bosnjak, sekä Ishmael Yartey loukkaantumisista johtuen. Muutoin joukkue on terve ja kaikki pelaajat ovat myös karanteeneista vapaat, sekä siten käytettävissä lauantaina.

IFK Mariehamnin kausi ei ole mennyt toivotusti, sillä kauden 2016 Suomen mestari on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Joukkueella on kasassa 18 ottelusta 14 pistettä, eli yksi vähemmän, kuin yhden ottelun vähemmän pelanneella Hakalla.

Saarella reagoitiinkin tilanteeseen elokuun lopulla ja seura erotti ensimmäistä kertaa historiassaan päävalmentajansa. Lukas Syberyjskin sai siirtyä ja apulaisvalmentaja Daniel Norrmén otti vetovastuun.

Ruotsalainen Norrmén siirtyi Ahvenanmaalle pelaamaan jo 2003, jolloin IFK pelasi vielä Kakkosessa. Hän oli nostamassa joukkueen Veikkausliigaan, missä mies pelasi nousun jälkeen vielä kuusi kautta.

Uuden päävalmentajan ura alkoi lupaavasti, sillä tappioputki katkesi jo ensimmäisessä ottelussa, kun Ilves joutui lähtemään Maarianhaminasta tyhjin käsin 1-0 -kotivoiton seurauksena.

Seuraavana saarelle matkasi Suomen mestaruutta janoava Kuopion Palloseura, joka oli taas  kotijoukkueelle liian kova pala. Voitto ja niukka 0-1 -tappio antaa kuitenkin ajateltavaa Teemu Tainiolle ja kumppaneille, sillä vastaan on lauantaina astelemassa selvästi eri joukkue, kuin tämän vuoden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. 

– Uudet valmentajat tuovat aina omia pieniä muutoksia. He ovat puolustuspelaamista vähän vaihtanut ja oikeastaan vähän selkeyttänyt hommaa, analysoi Teemu Tainio Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Vaikka valkopaitojen saldo Tehtaankentältä ei ole kovinkaan mairitteleva viimeiseltä kahdelta kaudelta, niin se on kuitenkin se paikka, missä joukkue tykkää pelata ja haluaa näyttää kotiyleisölle parastaan.

Salomo Ojala lupaakin, että asenteesta ainakaan ei lauantainen ottelu tule jäämään kiinni.

– Odotan tasaista vääntöä ja molemmat haluavat voittaa. Niin sanottu kuuden pisteen peli ja molemmat joukkueet jättää varmasti kaikkensa kentälle!

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Vierasjoukkueen otteluennakko(ruotsiksi) TÄÄLTÄ.

Ottelun käsiohjelma TÄÄLTÄ.

Hakan osakeanti on käynnissä koko syyskuun, lue lisää TÄÄLTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT