Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vain voitto kelpaa Hakalle perjantaina!

FC Haka kohtaa Liigacupin alkulohkon päätösottelussa AC Oulun perjantaina kello 18.00 Eerikkilän urheiluopistolla.

B-lohkon tilanne on äärimmäisen tiukka, sillä teoriassa kaikilla muilla, paitsi jumbo Seinäjoen Jalkapallokerholla on mahdollisuus jatkopaikkaan. AC Oulu johtaa lohkoa kahdeksalla pisteellään, mutta senkään jatkopaikka ei ole varma. Toisena oleva Kuopion Jalkapalloseura ja kolmantena majailevalla Hakalla on koossa kuusi pistettä. Jatkoon pääsee lohkon kaksi parasta.

Ottelun panokset ovat siis harvinaisen selvät ja tämän myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tiedostaa.

– Tähän otteluun on ollut helppo valmistautua, kun tiedetään, että vain voitto vie meidät jatkoon. Näin ollen tiedetään siis hyvinkin tarkkaan, mitä pitää tehdä.

– Oululle taas riittää tasuri. En tiedä vaikuttaako se heidän pelisuunnitelmaansa, mutta ei oikeastaan ole väliä. Me lähdetään kuitenkin oma peli edellä ja vain voittoa hakemaan.

Hakan edellinen ottelu oli lauantaina, joten lyhyt treeniviikko on käytetty palautumiseen, pelin kehittämiseen ja huomiseen valmistautumiseen.

– Lyhyt viikko ollut, mutta se on mennyt ilman takaiskuja, Tainio iloitsee.

Koskilaiset tulevat lähtemään otteluun samalla kokoonpanolla, kuin viime lauantain KuPS -otteluun. Poissa ovat siis Vigori Gbe, Oliver Whyte, Kristian Yli-Hietanen ja Haymenn Bah-Traore. Akatemiasta mukana ovat Tuukka Törmä ja Eetu Kittilä.

Vastustajan Tainio näkee olevan hyvällä tiellä.

– Varmasti ovat menneet viime kaudesta eteenpäin, mikä näkyy myös kentällä. Oulu on pelannut tasaisia pelejä ja raapineet hyviä tuloksia, mikä on hyvä joukkueen merkki. 

Perjantain kohtaaminen päättää Hakan tiukan treeni- ja ottelurupeaman, minkä jälkeen on hyvä siirtyä viikoksi lomalle.

– Päätetään huomenna kahdeksan viikon tiukka rypistys ja sit päästään ansaitulle breikille, päävalmentaja toteaa.

FC Haka – AC Oulu perjantaina 24.2. kello 18.00 Eerikkilän Urheiluopisto. Ottelussa ei ole lipunmyyntiä, mutta Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT