Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tasapeli ei riittänyt FC Hakalle jatkoon

FC Haka ja AC Oulu esittivät viihdyttävän ja tapahtumarikkaan ottelun, jossa päädyttiin 2-2 (2-2)-pistejakoon. Tasapeli tiesi sitä, ettei Haka päässyt Liigacupissa jatkoon.

Ottelun alku tarjoili jalkapalloviihdettä parhaimmillaan, kun hyökkäykset aaltoilivat puolelta toiselle. Ensimmäisen 22 minuutin aikana nähtiin neljä maalia, jotka jäivät myös ottelun ainoiksi.

Haka tuli otteluun vahvasti ja loi jo heti ensimmäisillä minuuteilla tukun vaarallisia paikkoja. Janne-Pekka Laine, Logan Rogerson ja Ryan Mahuta pääsivät loistaviin paikkoihin, mutta kuparinen jäi vielä rikkomatta.

Hakan painostus palkittiin 19. minuutilla, kun Eero-Matti Auvinen keskitti matalan pallon maalille. Juan Lescano ei aivan ylettänyt palloon, mutta takatolpalla kärkkyi Rogerson, joka ohjasi pallon sisään.

Tilanne kääntyi nopeasti, kun seitsemän minuuttia myöhemmin AC Oulu oli jo johdossa. Ensin Otso Liimatta syötti Ashley Coffeylle, joka harhautti itsensä nokitusten Aatu Hakalan kanssa ja viimeisteli tasoitusmaalin.

Haka ei maalista hätkähtänyt, vaan loi painetta oululaisten maalille. Nopeasta vastahyökkäyksestä AC Oulu iski kuitenkin toistamiseen ja Lucais Morais karkasi maalintekoon.

Hakan vastaus tuli kolme minuuttia myöhemmin. Tino Purme puski AC Oulun korkean kulmapotkun purun takaisin taka-alueelle ja Auvinen viimeisteli suoraan ilmasta tasoitusmaalin.

– Aloitimme todella vahvasti ja saimme heti alkuun 4-5 todella laadukasta paikkaa. Sitten peli vähän aukesi ja hyvän maalin. Sen jälkeen olimme vähän levemmällä ja AC Oulu iski tehokkaasti. Meillä oli kuitenkin ajatuksenakin vähän ”urku auki” ja jatkopaikkaa lähdettiin hakemaan, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio aloitti ottelun perkaamisen.

Vaikka ottelussa ei enää maaleja nähty, niin molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Aatu Hakala venyi pariin tärkeään torjuntaan ja AC Oulun puolustus pystyi peittämään Hakan viimeistely-yritykset. Starvos Zarokostas sai vielä punaisen kortin lisäajalla.

Tasapeli tarkoitti sitä, että Hakan jatkohaaveet kariutuivat.

– Toisella puoliajalla alkoivat vähän jalat loppua. Oli siinä puolittaisia paikkoja ja nostimme riskitasoa, mutta harmittaa ettei riittänyt jatkopaikkaan.

Hakan saldo Liigacupista oli kaksi voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota. Jatkopaikan karkaaminen harmitti Tainiota, mutta Hakan valmistautumiseen se ei tuonut muutoksia.

– Meillä oli jo korvaavia harjoitusotteluita sovittuna valmiiksi, joten siinä mielessä tämä ei muuta mitään. Jos Liigacupia muuten käy läpi, niin heikkoa VPS-ottelua lukuun ottamatta olemme olleet muissa otteluissa vastustajia edellä niissä tilastoissa joissa haluamme. Emme ole saaneet optimiavausta kertaakaan talven aikana, mutta olemme nähneet paljon pelillisesti ja nähneet pelaajia.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT