Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vahva alkukausi nostanut tunnelmaa Haka-leirissä – ”Joukkueessa on tosi positiivinen fiilis”

FC Haka on aloittanut kauden hienosti nappaamalla kolmesta pelistä kaksi voittoa ollen kolmen kierroksen jälkeen sarjassa kolmantena. Sunnuntaina FC Interiä vastaan kauden avausmaalinsa puskenut Seth Saarinen on tyytyväinen kauden starttiin ja odottaa jo perjantain HIFK-ottelua.

Haka nappasi kauden toisen voittonsa sunnuntaina, kun FC Interin vaarallinen hyökkäyskalusto pysyi aisoissa ja samalla hyökkäyspäässä iskettiin omista paikoista tehokkaasti. Haka, HJK ja KuPS ovat ainoat joukkueet Veikkausliigassa joilla on vähintään kaksi voittoa kolmen avauspelin jälkeen.

– Onhan tämä tosi hyvä alku, kun kolmesta pelistä on kaksi voittoa. On tärkeä saada heti pisteitä kasaan. Täytyy olla tuloksiin tyytyväinen, Saarinen toteaa tyytyväisenä.

Saarinen pääsi avaamaan tämän kauden osalta maalitilinsä, kun hän puski Stavros Zarokostasin keskityksestä Hakan toisen maalin Interin verkkoon.

– Luotin, että Stavros pääsee siinä vastustajan ohi ja tiesin, että tuollaisissa tilanteissa se keskitys tulee yleensä takatolpalle. Se ei ollut harjoiteltu kuvio, mutta osasin odottaa keskityksen tulevan sinne. Siitä oli helppo työ laittaa pää väliin, Saarinen kertaa osumaansa.

Hakan peli oli jo hyvin uomissaan talven peleissä ja sama tahti on jatkunut nyt Veikkausliigassa. Saarinen on tyytyväinen joukkueen esityksiin.

– Lukuun ottamatta ensimmäistä puoliaikaa Honka-ottelussa, olemme olleet kollektiivisesti hyviä. Olemme puolustaneet hyvin ja pystyneet tekemään myös maaleja.

Kahtena edellisvuonna Hakan alkukaudet ovat olleet tervanjuontia ja voittoja on saatu odottaa pitkään. Hyvä lähtö kauteen nostaa tunnelmia niin faneissa kuin joukkueen sisällä.

– Kyllä sen huomaa kopissa ja treeneissä. Joukkueessa on tosi positiivinen fiilis päällä ja pelaajilla on enemmän itseluottamusta. Hyvillä tuloksilla on iso vaikutus.

FC Haka hakee hyvin alkaneelle kaudelleen jatkoa perjantaina, kun HIFK saapuu Tehtaan kentälle. Ottelu on samalla helsinkiläisten uuden päävalmentaja Mixu Paatelaisen ensimmäinen ottelu joukkueen peräsimessä. Näin ollen koskilaislähtöinen Haka-kasvatti tekee paluun Tehtikselle pitkästä aikaa valmentajan roolissa.

HIFK:n voittotili on vielä avaamatta tämän kauden osalta, mutta Saarinen odottaa kovaa ottelua. HIFK:n mukana tulee myös ”Stadin Kingit”, joka perinteisesti pitää tunnelmaa yllä katsomon puolella. Saarinen uskoo, että hakalaiset pystyvät vastaamaan stadilaisten haasteeseen sekä kentällä että katsomossa.  

– Varmasti on tiukka peli tulossa. HIFK:ta vastaan ei ikinä saa mitään ilmaiseksi ja tiedossa on kovaa taistelua kentällä. Odotan, että kotiyleisö tulee sankoin joukoin peliin pistämään hanttiin HIFK:n kannattajille, Saarinen heittää haasteen koskilaisyleisölle.

FC Hakan ja HIFK:n välinen ottelu pelataan Tehtaan kentällä perjantaina 22.4. kello 18.00 alkaen. Muista varata lippusi sivun oikean reunan ”Liput ja kausikortit tästä”-painikkeesta.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT