Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Uudistunut Liigacup 2023 käyntiin tammikuussa – FC Haka pelaa pohjoislohkossa

Veikkausliigan vuosi 2023 käynnistyy edelliskauden kauden tapaan ennen varsinaisen kauden alkua pelattavalla Liigacupilla. Liigacupin kilpailumuotoon on tehty jonkin verran muutoksia kauteen 2022 verrattuna.

Liigacup kaudella 2023 pelataan kahdessa maantieteellisessä lohkossa aiemman kolmen lohkon sijaan. Molemmissa lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja ja sen päätteeksi lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin ja välierien voittajat kohtaavat Liigacupin finaalissa.

Veikkausliigan kilpailuvaliokunta on valmistellut Liigacupin pelaamista ja Veikkausliigan toimisto on tältä pohjalta laatinut esityksen kilpailun pelaamisesta ja Veikkausliigan hallitus tämän sen jälkeen hyväksynyt.

– Seurojen mielipidettä on kuunneltu ja pyritty sen pohjalta löytämään mahdollisimman toimiva ratkaisu. Tässä kilpailumuodossa jokainen joukkue saa varmuudella viisi tasokasta ottelua talvikaudelle ja toisaalta kilpailun jatkuminen lohkovaiheen jälkeen suoraan välierillä tuo alkukevääseen sopivaa väljyyttä, kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Hexi Arteva taustoittaa.

Liigacupin 2023 lohkojakso:

Lohko A

HJK, FC Honka, FC Inter, IFK Mariehamn, FC Lahti, KTP

Lohko B

KuPS, FC Haka,  SJK, AC Oulu, VPS, Ilves

Lohkoissa kolme ensiksi mainittua eli kauden 2022 sijoitusten mukaan parhaat saavat lohkovaiheessa kolme kotiottelua. Tämä tarkoittaa siis myös Hakalle kolmea kotiottelua, joista ensimmäinen pelataan Pirkkahallissa ja kaksi jälkimmäistä Eerikkilän Urheiluopistolla.

– Ensimmäiseen otteluun saimme Ilveksen vuoron käyttöömme ja tavoitteena oli luonnollisesti saada myös kaksi jälkimmäistä ottelua Pirkkahalliin, mutta ulkopaikkakuntalaisena seurana vuorojen saaminen sieltä on erittäin haastavaa, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen harmittelee.

Liigacupin lohkovaiheen ottelut pelataan ajalla 14.1. – 26.2.2023. Erityisestä syystä lohko-otteluita voidaan pelata vielä seuraavalla viikolla 5.3. saakka. Välierät pelataan 18./19.3. ja finaali 1.4. Lohkovaiheen otteluohjelma laaditaan ensisijaisesti seurojen kesken neuvottelemalla ja julkaistaan kokonaisuudessaan joulukuun puolella.

Joukkueilla on aiempaan tapaan mahdollisuus peluuttaa Liigacupissa myös testipelaajia, joita voi nimetä kokoonpanoon kolme kappaletta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT