Upea voitto siivitti Hakan minimissään Veikkausliigan neljänneksi!

FC Haka ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat sunnuntai -iltäpäivänä Tehtaan kentällä ottelussa, mistä ei panosta puuttunut. Upea jalkapallonäytös sai koskilaisittain parhaan mahdollisen lopputuloksen Hakan voittaessa ottelun 2-0.

Valkopaitojen voiton merkitys nousi entisestään muutamaa tuntia myöhemmin FC Interin hävitessä oman ottelunsa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan 0-3. Tämä tarkoittaa sitä, että Haka on tämän kauden Veikkausliigassa vähintään neljäs. Päävalmentaja Teemu Tainio tosin totesi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa, että nälkä ei ole vielä tyydytetty.

– Ei missään nimessä riitä, kyllä me lähdetään sitä pronssia tavoittelemaan!

Haka ja SJK olivat kauden kahdessa aikaisemmassa ottelussa tasanneet pisteet 1-1- ja 2-2 -tuloksin. Ensimmäinen jakso antoi viitteittä, että myös tänään saattaisi tasapeli olla lopputuloksena.

Molemmilla joukkueilla oli toki omat paikkansa, joista parhaimmat avautuivat vieraiden Jake Jervisille, sekä kotijoukkueen Lee Erwinille. Kumpikaan hyökkääjistä ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa päästessään nokikkain maalivahtien kanssa.

Tainio joukkoineen onnistui puoliajalla taktisesti täydellisesti. Toiselle jaksolle asteli selvästi aktiivisempi ja palloa pelaavampi Haka.

– Toiselle puoliajalle tehtiin muutama muutos, vaihdettiin (Elias) Mastokankaan ja Stavrosin (Zarokostas) paikka, niin saatiin vähän enemmän sitä pallonhallintaa ja päästiin liikuttaan vastustajan timanttikeskikenttää.

– Me ollaan tosi usein oltu tällä kaudella toisella jaksolla se vahvempi joukkue ja se kertoo henkisestä vahvuudesta. Päätettiin vain, että jokainen pistää pikkaisen lisää.

Palkinto hyvälle esitykselle tuli 56. minuutilla Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi Erwinin toimesta. Logan Rogerson tarjoili oikealta pallon maassa skottihyökkääjän jalkaan ja maalitykki haki vasurilleen tilan, laukoi pallon aivan vasempaan ylänurkkaan, eikä Jesse Öst mahtanut tälle yritykselle enää yhtään mitään.

Lopullinen niitti ottelulle tuli 75. minuutilla saman miehen toimesta. Niklas Fribergin pitkä katkopallo tavoitti Erwinin oikealta laidalta, joka ajoi vahvasti päätyä kohti, hassutti SJK -puolustajan Matias Vainionpään ja sijoitti pienestä kulmasta pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Vieraat hakivat lopussa vielä kavennusosumaa, mutta viime otteluissa hienosti toiminut puolustuspeli pysyi tälläkin kertaa kunnossa ja Aatu Hakala muun joukkueen ohessa sai kirjauttaa kolmannen peräkkäisen nollapelin putkeen.

– Leeltä kaksi upeaa maalia ja kolmas nollapeli putkeen, kun Aatu hoiti ne loput mitä tarvi, niin eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen, Tainio iloitsi.