Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

HIFK putoaa ja FC Lahti karsii, mutta Euro -paikat on vielä jaossa ja näin ne ratkaistaan

Veikkausliigan sunnuntain kierroksella nähtiin tukku ratkaisuja koko kauden lopputuleman suhteen. 

HIFK:n tappio VPS:n vieraana sinetöi joukkueen putoamisen Ykköseen kaudelle 2023. AC Oulun vieraan tappion kärsinyt FC Lahti puolestaan jatkaa kautta varmuudella Veikkausliigan karsinnassa. 

AC Oululle voitto merkitsi puolestaan varmuudella Haastajasarjan ykkössijaa ja sen myötä varmaa paikkaa Eurolopputurnauksessa. Toisesta sijasta Haastajasarjassa sen sijaan taistellaan vielä tiukasti kauden päätöskierroksilla. 

Mestaruussarjassa KuPS kukisti FC Hongan niukasti ja mestaruustaistelu käydään nyt käytännössä enää HJK:n ja KuPS:n kesken. FC Hakan voitto SJK:sta nosti valkeakoskelaiset vain pisteen päähän Hongasta. 

Sunnuntain kierroksen päätteeksi HJK isännöi FC Interiä ja 3-0-voitto säilytti mestaruuden avaimet helsinkiläisten taskussa. 

Sarjataulukko, otteluohjelma ja ajankohtaisia uutisia Veikkausliigan verkkosivuilla: http://www.veikkausliiga.com/  

Veikkausliiga sunnuntaina 2.10.: 

Mestaruussarja: 

16.00 FC Haka – SJK 2-0 (0-0) 

16.00 KuPS – FC Honka 3-2 (2-1) 

18.30 HJK – FC Inter 3-0 (0-0) 

Haastajasarja: 

15.00 Ilves – IFK Mariehamn 2-3 (1-1) 

16.00 AC Oulu – FC Lahti 2-1 (1-0) 

16.00 VPS – HIFK 4-0 (1-0) 

Mestaruussarjassa ratkaistaan lopulliset sijat 1.-6. ja Haastajasarjassa sijat 7.-12. Haastajasarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa Ykköseen kaudelle 2023 ja sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii Veikkausliigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan kaksiosaisessa ottelussa. 

Mestaruussarjan ykkönen on Suomen mestari kaudella 2022 ja saa sen myötä paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Varma europaikka Konferenssiliigan karsinnoissa on tiedossa myös hopeamitalistille. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen Cupin mestarille, mutta jos cup-mestari sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, paikka menee Veikkausliigan pronssijoukkueelle. 

Neljäs paikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Koska cupin finalistit molemmat pelaavat Mestaruussarjassa, Eurolopputurnaukseen pääsee myös Haastajasarjasta kaksi joukkuetta. 

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit, joiden voittaja pääsee finaaliin. Finaali pelataan kaksiosaisena ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan. Veikkausliigan loppusijoituksiin Eurolopputurnaus ei vaikuta. 

Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja sunnuntaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin. 

Enemmän Veikkausliigasta Veikkausliigan verkkosivuilla http://www.veikkausliiga.com, Twitterissä https://twitter.com/veikkausliiga, Facebookissa https://www.facebook.com/Veikkausliiga/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/veikkausliiga/ sekä Veikkausliigan viikoittaisessa podcastissa Suplassa https://www.supla.fi/audio/4160154  

VEIKKAUSLIIGA

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT