Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka hengittää FC Hongan niskaan – ”Joukkueessa on todella hyvä fiilis tällä hetkellä”

FC Haka on Veikkausliigan kovakuntoisin joukkue ja siitä oiva osoitus saatiin taas sunnuntaina, kun mustavalkoiset varmisti vähintään finaalipaikan kauden päättävässä Eurolopputurnauksessa. Joukkueen nälkä ei ole kuitenkaan tyydytetty, vaan tähtäimessä on nousu pronssille.

Haka kaatoi ehjän esityksen jälkeen SJK:n Tehtaan kentällä 2-0. Ensimmäisellä puoliajalla SJK piti Hakaa vielä ahtaalla, mutta tauon jälkeen valkopaidoilta löytyi vielä yksi lisävaihe eikä SJK pysynyt enää kyydissä.

– Vähän vaihteleva peli. Molemmilla oli aika-ajoin vähän otetta pelistä, mutta mielestäni olimme parempi joukkue ja ansaitsimme voiton. Meillä oli paremmat paikat ja nolla omassa päässä kertoo siitä, että puolustimme hyvin. Sitten tietenkin meidän hyökkääjä teki taas pari ihan nättiä maalia, uhrautuvasti kroppansa taas likoon laittanut Eero-Matti Auvinen kertasi ottelun antia.

Alkukaudesta nollan pitäminen omassa päässä oli Hakalle vaikeaa, mutta sunnuntainen peli oli jo kolmas peräkkäinen nollapeli. Joukkueen palaset ovat loksahtaneet nyt paikoilleen molemmissa päissä kenttää.

– Emme ole muuttaneet mitään erityistä. Aiemmissa peleissä päästimme vähän helppoja maaleja, mutta nyt olemme karsineet ne pois. Se on yksi syy ja tietenkin Aatukin on ottanut hyviä koppeja, Auvinen kehaisee maalivahti Aatu Hakalaa.

Hakan hyökkäyspelaaminen on ollut uomissaan koko kauden, ja hyökkäyskoneisto on helpottanut puolustuksen painetaakkaa onnistumisillaan. Nyt Hakan peli on tasapainossa, kun puolustus pitää ja hyökkäys rullaa.

– Totta kai meidän hyökkääjien onnistumiset tuovat paljonkin uskoa siinä mielessä, että jos välillä päästää maalin, niin voidaan vielä tulla takaa ohi, niin kuin olemme monta kertaa tällä kaudella tehneet. Toisaalta myös nollan pysyminen helpottaa hyökkäyspelaajia. Onhan se kiva, kun on tuollaisia maalipyssyjä hyökkäyksessä.

Haka on tällä hetkellä Veikkausliigan kovavireisin joukkue ja liihottaa viiden ottelun voittoputkessa. Sunnuntainen voitto varmisti Hakalle vähintään finaalipaikan kauden päättävässä Eurolopputurnauksessa. Hakan kiikarissa on kuitenkin pronssimitali, joka oikeuttaa suoraan paikkaan ensi kesän Konferenssiliigan karsintoihin. Kolmantena oleva FC Honka on vain pisteen päässä, kun Mestaruussarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

– Joukkueessa on todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Olemme asettaneet pronssimitalin tavoitteeksemme ja tällä hetkellä näyttää aika hyvältä. Joukkueessa ja kopissa on tosi hyvä meininki, hehkuttaa Auvinen.

Pronssijahti jatkuu seuraavaksi keskiviikkona, kun Haka kohtaa vieraskentällä KuPS:n. Kiireisen viikon päättää todellinen herkkupala, kun Tehtaan kentälle saapuu mestaruutta jahtaava HJK. Sunnuntaina pelattava ottelu alkaa kello 18.00.

Muista hankkia lippusi sunnuntain peliin ja tervetuloa kannustamaan Haka kohti eurokenttiä! Lipun voit ostaa täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT