Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka palaa sunnuntaina kotikentälle, kun jaossa on äärimmäisen tärkeät kolme pistettä!

Veikkausliigan ratkaisuottelut potkaistiin todenteolla käyntiin kuluneella viikolla, kun sekä Mestaruus-, että Haastajasarjoissa pelattiin täydet kierrokset. Haka kohenteli omaa asemaansa hakemalla äärimmäisen tärkeän 0-1 -vierasvoiton FC Interistä Turun Veritas Stadionilta keskiviikkona.

Sunnuntaina Valkeakoskelle saapuva Seinäjoen Jalkapallokerho puolestaan nappasi vähintään yhtä ison voiton, kun se kaatoi mestaruudesta taistelevan Kuopion Palloseuran kotistadionillaan selvästi maalein 3-1. 

SJK:n voitosta johtuen sunnuntain kohtaamisella on entistä isompi merkitys, sillä voitolla Haka olisi lähes varmasti vähintään nelossijassa kiinni. Tappiolla taas SJK kiilaisi itsensä mukaan taisteluun nelossijasta ja toisaalta Hakan haaveet pronssista karkaisivat, sillä Honka kaatoi torstaina Helsingin Jalkapalloklubin ja kasvatti eron Hakaan jo neljään pisteeseen.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden Veikkausliigassa kahdesti ja molemmilla kerroilla pisteet tasattiin. Toukokuussa Tehtiksellä ottelu päättyi 1-1 ja Seinäjoella kesäkuun lopussa molemmat osuivat tuplasti useammin, jolloin loppulukemiksi kirjattiin 2-2. 

– Molemmat joukkueet on hyvässä iskussa. Tasaista on ollut keskinäisissä otteluissa tällä kaudella enkä usko, että se tulee poikkeamaan huomenna, Teemu Tainio pohtii.

SJK:n alkukausi oli todella vaikea, mutta kauden edetessä pohjanmaalaiset ovat saaneet peliään koko ajan paremmin ja paremmin toimimaan, mistä osoituksena keskiviikon voitto KuPS:sta. SJK:n kone on lähtenyt käyntiin juuri oikeaan aikaan ja tästä syystä aiemmilla kohtaamisilla ei ole sen enempää, kuin tämän hetken  sarjasijoituksellakaan merkitystä sunnuntain asetelmia miettiessä.

– Vaikean alkukauden jälkeen he ovat kärsivällisesti odottaneet ja antaneet aikaa, minkä ansiosta ovat saaneet tuloksia viime aikoina. Uusi valmentaja ja uusia pelaajia, niin kyllä se ottaa aina aikansa. Kyllä sieltä hyvässä iskussa oleva joukkue on tulossa huomenna vastaan, Tainio näkee.

SJK on Hakan ohella toinen niistä joukkueista, joiden päästettyjen maalien lukumäärä on tehtyjä suurempi. Molemmat joukkueet ovat toki lähellä kääntää suhteen paremmaksi, sillä tehtyjä maaleja Hakalla on tällä hetkellä 37 ja päästettyjä 38. Vierailla puolestaan tehtyjä on 33 ja päästettyjä 35. 

Siinä missä kotijoukkueelta löytyy selkeä ykköshyökkääjä joukkueesta, niin vierailla vastuu on jakautunut laajemmalle. Hakan Lee Erwin on osunut jo 15 kertaa tämän kauden Veikkausliigassa, kun taas SJK:n kaksi parasta maalintekijää eivät edes yhdessä yllä samaan maalimäärään. Jake Jervis ja Tuomas Kaukua ovat molemmat iskeneet kuusi maalia, eli yhteensä maaleja on syntynyt kolme vähemmän, kuin Erwinillä 

Jos tällä kaudella keskinäiset ottelut ovat olleetkin tasaisia, niin viime kaudella molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa tylysti 4-0. Viime syksyinen, upea voitto Tehtaan kentän iltavaloissa siivitti Hakan huimaan vireeseen loppukauden ajaksi. Vastaavaa näytöstä tuskin tullaan tällä kertaa näkemään, mutta selvää on, että nämä kaksi joukkuetta tulevat tarjoamaan viihdyttävän jalkapallonäytöksen, mistä ei panosta puutu.

– Todella hyvillä mielin huomiseen lähdetään. Meillä on kaikki terveenä(poislukien Vigori Gbe), joten tosi kiva palata kotikentälle pelaamaan pitkästä aikaa ja uskon, että voitolla ollaan lähellä nelossijaa, Tainio toteaa luottavaisesti.

FC Haka – SJK pyörähtää käyntiin sunnuntaina 2.10. kello 16.00 Tehtaan kentällä. Ottelu on myös samalla perheottelu, minkä järjestelyistä ja muun muassa edullisesta perhelipusta voit lukea tarkemmin täältä.

SJK:n ennakko täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT