Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

U18-ikäluokan Baltic Cup Tehtiksellä keskiviikosta eteenpäin

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue isännöi yhdessä Hakan, Hotelli Waltikan ja Valkeakosken kaupungin kanssa Baltic Cup –turnausta Tehtaan kentällä. Pelipäivät ovat 7.-8.6. ja 10.6.

Suomen maajoukkue saapui Valkeakoskelle maanantaina. Ensimmäiset palaverit pidettiin Hotelli Waltikassa ja sen jälkeen ohjelmassa oli ensimmäinen yhteinen harjoitus Tehtaan kentällä.

– Osa pojista pelasi vielä lauantaina tai sunnuntaina omissa seurajoukkueissaan, joten tänään otimme vielä vähän kevyemmän harjoituksen, U18-maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen kertoo.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue koostuu suurimmaksi osaksi 1999 syntyneistä pelaajista ja nyt Baltic Cupissa lähes koko ryhmä saadaan koottua yhteen viikoksi.

– Osa pelaajista on ollut vuotta vanhempien maajoukkueen mukana ja osa muuten poissa maajoukkueesta, joten koko porukalla emme ole olleet koolla vähään aikaan. Pelejä on kuitenkin tarkkailtu koko ajan ja nyt ryhmä on kasassa.

Valmennusryhmän näkökulmasta joukkueella riittää tavoitteita niin pidemmällä kuin lyhyemmälläkin aikavälillä.

– Kyllä tekeminen pitkällä aikavälillä tähtää kesällä 2018 Suomessa pelattavaan U19-ikäluokan EM-lopputurnaukseen. Nyt on hyvä paikka kehittää meidän omaa pelitapaamme ja katsastaa pelaajia tulevaa varten. Totta kai me haluamme voittaa pelejä myös tässä turnauksessa, mutta samalla katsetta pidetään myös kauempana tulevaisuudessa. Otteluiden tuloksiin ei pidä takertua liikaa.

Baltic Cupissa Suomi kohtaa keskiviikkona Latvian, torstaina Liettuan ja lauantaina Viron. Etelänaapurit tuovat Lipposen johtamille Huuhkajanpoikasille juuri sopivan haasteen tähän väliin.

– Emme ole seuranneet heidän pelejään aktiivisesti, mutta vuosien saatossa olemme kohdanneet monesti ja joukkueet ovat sitä kautta hyvinkin tuttuja. Vastustajina he ovat juuri sitä tasoa, että jos pelaamme hyvin, niin voitamme ja jos suoritukset jäävät alle meidän tason, niin takkiin tulee. Latvia on ennakkoon mietittynä vastustajista fyysisin, Liettua sitten taas teknisesti ja taktisesti taitavin, kun taas Virossa nämä tuntuvat vähän vaihtelevan ikäluokittain. Tämä on juuri sopivan tasoinen haaste pojille tässä vaiheessa.

Poikamaajoukkueen rakennusprosessi on pitkä ja pelaajat ovat valmennukselle tuttuja useamman vuoden ajalta. Oikean ryhmän löytäminen on iso kokonaisuus, johon vaikuttaa monet asiat.

– Koko ajan seuraamme näitä poikia seurajoukkueissaan. Osa pelaa jo Veikkausliigassa, osa on A-nuorissa ja jotkut Miesten Ykkösessä tai Kakkosessa. Tässä vaiheessa pelaajat kehittyvät vielä eri tahtiin ja varmasti he, jotka pelaavat jo isoja minuutteja Veikkausliigassa ovat ottaneet ehkä isompia harppauksia kuin toiset. Ryhmä on kuitenkin tässä vaiheessa vielä suhteellisen laaja ja hetken kunto ratkaisee sitten sen, kuka pelaa milloinkin maajoukkueen mukana.

Valkeakoskella Baltic Cupissa esiintyvä U18-maajoukkue on täynnä mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa lähteä katsomaan Tehtikselle.

– Kyllä koko joukkue on ehdottomasti seuraamisen arvoinen. Timo Stavitski ja Saku Ylätupa ovat pelanneet koko kauden isoja minuutteja Rovaniemen Palloseurassa Veikkausliigassa ja Johannes Luukkanen torjui juuri viikonloppuna nollapelin Ilveksen paidassa. Heidän nimensä kannattaa ainakin painaa mieleen, Lipponen alleviivaa.

Baltic Cupin ohjelma:

7.6. 14.00 Liettua – Viro, Tehtaan kenttä
7.6. 18.30 Suomi – Latvia, Tehtaan kenttä
8.6. 14.00 Viro – Latvia, Tehtaan kenttä
8.6. 18.30 Suomi – Liettua, Tehtaan kenttä
10.6. 13.00 Latvia – Liettua, Tehtaan kenttä
10.6. 13.00 Suomi – Viro, Telia 5G Arena, Helsinki

Päiväliput keskiviikkona ja torstaina:
Aikuiset 10 €
Alennusryhmät (varusmiehet, eläkeläiset ja opiskelijat) 8 €
Lapset alle 16 vuotta ilmaiseksi

Lauantain maaottelu Tehtiksellä on kaikille ilmainen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT