Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

KPV saapuu Hakan vieraaksi lauantaina

Haka jatkaa taistelua pisteistä lauantaina, kun vastustajaksi Tehtikselle matkustaa sarjassa toisena oleva Kokkolan Pallo-Veikot.

KPV ei ole vielä tämän kauden Ykkösessä tappioita kärsinyt. Kuusi ottelua ovat tuottaneet tilille neljä voittoa ja kaksi tasapeliä, eli 14 pistettä. Haka on TPS:aa heikomman maalieron takia niukasti sarjataulukon alemmalla puolikkaalla kuudentena. Haka on ehtinyt pelaamaan tällä kaudella seitsemän Ykkösen ottelua. Niistä tilillä on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota.

Edellisellä kierroksella KPV käänsi hetkellisen tappioasemansa 2-1-kotivoitoksi Ekenäs IF:stä. Haka vieraili viime sunnuntaina KPV:n paikalliskilpailija Jaron vieraana Pietarsaaressa ja nousi 2-0-tappioasemasta 2-2-tasapeliin Kalle Multasen viimeisen kympin aikana iskemillä maaleilla.

– Jaro-ottelun nousu oli meiltä todella hyvä ja se antoi selkeästi itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen pojille, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong iloitsee.

Viime kaudella Haka ja KPV tarjoilivat yleisölle kolme todella viihdyttävää jalkapallo-ottelua. Otteluissa nähtiin yhteensä 13 maalia ja neljä punaista korttia. Toukokuun alussa KPV yllätti Hakan housut kintuissa ja haki puhtaan 3-0-vierasvoiton Tehtaan kentältä. Tuossa ottelussa punakorttia katselivat Hakan Emenike Mbachu ja Dudu. Heinäkuussa Haka maksoi kalavelat Kokkolassa ja haki vieraspisteet maalein 4-1. Hakan maaleista vastasivat kahdesti osunut Dudu ja kertaalleen iskeneet Tuomas Lähdesmäki ja Joni Mäkelä. Punakorttia katselivat KPV:n Yankuba Ceesay ja Harri Heiermann. Todellinen trilleri nähtiin syksyisellä Tehtiksellä, kun Haka kaivoi väkisin tärkeät kolme pistettä putoamistaistoon. Haka otti pisteet 3-2-voitolla, kun Topi Järvi ja Elias Ahde osuivat aivan pelin loppuhetkillä ja käänsivät tilanteen Hakan eduksi.

Lauantain otteluun ei välttämättä kannata hakea vertailukohtaa edellisestä ottelusta Jaroa vastaan, vaikka sen ottelun merkitys itseluottamukselle voikin olla suuri.

– KPV on hyvin erilainen vastustaja kuin Jaro. Kookas, fyysinen, vahva ja todella vaarallinen erikoistilanteissa, Armstrong luettelee.

Hakan valmennus on nähnyt KPV:n pelejä kauden alettua ja vastustajan vahvuudet ovat näin ollen hyvin tiedossa. Niihin on kiinnitetty huomiota myös harjoituskentällä.

– Me olemme treenanneet koko viikon hyvin ja käyneet läpi oman pään puolustuspelaamista, erikoistilanteita ja sitä, miten niitä pelataan. Lauantaina varmasti joudumme hyökkäämäänkin pikkuisen eri tavalla kuin esimerkiksi Jaroa vastaan.

Hakan peli on ailahdellut alkukaudesta eikä kotietu ole vielä ollut totutun vahvaa valuuttaa. Lauantaina kotietu aiotaan hyödyntää, vaikka se ei välttämättä ole helppoa.

– Me tunnemme oman kenttämme tietenkin paremmin kuin vastustaja ja siitä pitää yrittää saada kaikki hyödyt irti. KPV hyökkää todella suoraviivaisesti ja varsin eri tavalla kuin aiemmin tällä kaudella Tehtiksellä pelanneet vastustajat. Kotikentästä ei lauantaina ole välttämättä ihan niin isoa pelillistä hyötyä.

Hakan kokoonpanotilanne on piirun verran parempi kuin Jaro-ottelussa.

– Ville Kauppinen on kärsinyt pelikieltonsa ja on käytettävissä. Niilo Mäenpää pystyi jo harjoittelemaan perjantaina, mutta hänen tilannettaan tarkastellaan uudelleen lauantaina. Silloin näemme onko hän mukana ja jos on, niin missä roolissa. Poissa ovat Pallo-Sepoista perjantaina pelituntumaa hakevat Joona Kari ja Erkka Helminen, sekä loukkaantuneet Topi Järvi, Jami Kyöstilä ja Joonas Immonen, joka pääsee takaisin täyspainoiseen harjoitteluun kesäkuun lopussa, Armstrong listaa.

Haka – KPV alkaa Tehtaan kentällä lauantaina 10.6. kello 17.00. Jälkipelit potkitaan Tehtaan kentän paviljongissa heti ottelun päätyttyä ja matsietkot alkaa tuttuun tapaan kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Tehtikselle kannattaa saapua kuitenkin jo kello 13.00, kun U18-ikäluokan Baltic Cupin päätösottelussa kohtaavat Latvia ja Liettua. Maaotteluun on vapaa pääsy.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT