Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tuomas Lähdesmäki haluaa lähettää kaverit laulukuoroon

Hakan keskikenttäpelaaja Tuomas Lähdesmäellä on juhannuksen kynnyksellä paljon asioita, joita odottaa. Puolen vuoden asepalvelus päättyi viime torstaina ja mies pääsee keskittymään jälleen täysillä jalkapalloon. Viikko asepalveluksen päättymisen jälkeen on luvassa seuraava odotettu hetki, kun SJK saapuu Tehtikselle haastamaan Hakan taisteluun Suomen Cupin finaalipaikasta.

Lähdesmäelle oman erikoislatauksensa torstain koitokseen tuo se, että nuorukainen siirtyi Hakaan kaudeksi 2015 nimenomaan SJK:n riveistä. SJK:n kasvatti haluaakin nyt näyttää osaamisensa kavereilleen Hakan paidassa.
– Kyllä melkein koko SJK:n joukkue on vanhoja tuttuja kavereita täynnä. Tunnen seuran, taustat ja pelaajat hyvin jo vuosien takaa, joten olisi kyllä todella makeaa päästä pudottamaan heidät cupista, tuore reserviläinen virnistää.

Odotukset torstain herkkupalaa kohtaan kasvavat muutenkin joukkueen sisällä ja ottelun merkitys sekä ainutkertaisuus näkyvät kyllä tekemisessä.
– Kyllä me olemme koko porukalla olleet täysillä treeneissä mukana ja latautuneet torstaita varten. Joka kundi tiedostaa torstain pelin tärkeyden, Lähdesmäki tietää.

Hallitsevana Suomen mestarina Tehtikselle saapuva SJK tarjoaa Hakalle kovan haasteen jatkopaikasta. Lähdesmäki tietää SJK:n vaarallisuuden.
– Taitava joukkue tulee vastaan. He pitävät palloa ja syöttävät sitä niin kauan, että se syöttöpaikka linjan taakse aukeaa. Tarvittaessa he pystyvät pelaamaan nopeamminkin pystyyn Riskille, tai kuka ikinä siellä kärjessä torstaina pelaakaan. Siellä on nopeita ja taitavia pelaajia, Lähdesmäki puntaroi.

Haka ei kuitenkaan ole torstaina vailla mahdollisuuksia. Kotietu on Hakan puolella ja yleisön tuki on kullanarvoinen asia taistelussa finaalipaikasta. Lähdesmäellä on myös pelillisten asioiden suhteen selkeä visio siitä, miten kasvattiseura kaadetaan.
– Kyllä meidän pitää yrittää omalla pallollisella pelillä lähteä haastamaan SJK. He pitävät varmasti palloa enemmän, mutta meidän pitää käyttää mahdollisuudet vastaiskuihin tehokkaasti hyödyksi riistojen jälkeen. Jos lähdemme pelkästään puolustamaan, niin vaikeaksi menee, Lähdesmäki analysoi.

Respect Suomen Cupin välierä Haka – SJK alkaa torstaina 23.6. Tehtiksellä kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT