Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka valmiina taisteluun finaalipaikasta

Hakan kesän kohokohta pelataan torstaina, kun Suomen Cupin välierässä asettuu vastaan hallitseva Suomen mestari SJK. Hakan valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin ja joukkue on valmis taistelemaan tiukasti himoitusta finaalipaikasta.

Hakan kenraaliharjoitus ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun se hävisi sunnuntaina kotonaan TPS:lle Ykkösen pelissä 1-2. Päävalmentaja Kari Martosen mukaan katseet on kuitenkin siirretty eteenpäin.
– Jokainen peli on aina erilainen. Olemme käyneet edellispelin läpi ja se on historiaa. Jokainen vastustaja on erilainen ja nyt on kyseessä lisäksi eri kilpailu. Cupissa pelkästään tulos ratkaisee, Martonen muistuttaa.

SJK voitti viime kaudella ensimmäisen Suomen mestaruuteensa, mutta Suomen Cupin voitto siltä vielä puuttuu, joten varmaa on, että Tehtaan kentällä nähdään nälkäinen vastustaja.
– Vastassa on hallitseva Suomen mestari ja meille taas kova haaste sekä mittari. SJK on täynnä laadukkaita pelaajia ja hyvin valmennettu joukkue. Mitä edellispelistä jäi käteen, niin meidän pitää pystyä puolustamaan tiiviimmin ja yhtenäisemmin sekä hyökkäyksessä on saatava tehoja.

Hakaa on rankaistu tämän kauden aikana kovalla kädellä puolustuspään virheistä. Harjoituskentällä on tehty lujasti töitä, ettei samoja virheitä nähdä uudestaan.
– Osin kyse on myös pelaajista, sillä nuorilla pelaajilla taso saattaa vaihdella jopa pelin sisälläkin liikaa. Koko ajan olemme sen asian perässä, että saisimme parannettua. Virheitä sattuu ja tapahtuu, mutta niiden kautta pystyisimme oppimaan olla tekemättä samat virheet uudestaan ja sen ymmärrys on tärkeää, korostaa Martonen.

Haka on jo pudottanut tämän kauden Suomen Cupissa kaksi Veikkausliigajoukkuetta, kun sekä Ilveksen että RoPS:n cup-taival tuli päätökseen Tehtaan kentällä. Nyt haussa on se kovin ja himoituin päänahka.
– SJK on hyvää pallonhallintaa pelaava joukkue, joka pitää kärsivällisesti palloa. Meidän täytyy pystyä pelaamaan tiiviimmin ja kovemmin sekä luoda palloon painetta ja sitten lähteä nopeasti hyökkäämään. Ei missään voita pelkästään puolustamalla. Meillä on askelmerkit siihen miten me hyökkäämme ja miten ja mihin iskemme.

Hakan pelaajatilanne on hyvä, sillä pitkäaikaispotilas Tuomas Karjanlahden lisäksi sivussa on ainoastaan pelikieltoa kärsivä Mikko-Petteri Latosaari.
– Joukkueen valmistautumisharjoituksissa oli hyvä virinä ja pelaajilla sellainen meininki, että menemme ja näytämme kotiyleisöllemme pystyvämme pelaamaan myös tuloksellista ja parempaa jalkapalloa, Martonen naulaa.

Hakan ja SJK:n välinen Suomen Cupin ottelu pelataan Tehtaan kentällä torstaina 22.6. kello 18.30 alkaen. Etkot tuttuun tapaan Stellassa kello 16.30 alkaen. Kaikki Tehtikselle kannustamaan Haka finaaliin!

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT