TPS kaatui Tehtaan kentällä – Hakalta jälleen vahva esitys

FC Hakan viimeinen harjoitusottelu ennen tosipelien alkamista pelattiin perjantaina, kun viime kaudelta tuttu TPS vieraili aurinkoisella Tehtaan kentällä. Hakan vahvat otteet saivat jatkoa 1-0 (1-0)-voitolla.

Haka otti heti isännän otteen pelistä ja ensimmäinen vaarapaikka luotiin noin kymmenen minuutin kohdalla. Ovelan vapaapotkukuvion jälkeen Henri Malundama antoi matalan keskityksen maalille. Pallo tuli Niklas Fribergille, joka ei kuitenkaan saanut kunnon laukausta aikaiseksi ja pallo pomppi TPS-pelaajan jalkojen kautta maalivahti Jere Koposen syliin.

Viitisen minuuttia myöhemmin Haka kuitenkin onnistui maalinteossa. Jami Kyöstilän keskitys tavoitti Antto Hilskan, joka puski pallon varmasti maaliin.

Takaiskumaali näytti toimivan TPS:lle herätyksenä, mutta suuremmin turkulaiset eivät päässeet Joonas Immosen vartioimaa maalia hätyyttelemään. Kauaa turkulaiset eivät ehtineet pienestä otteestaan nauttia, kun Haka otti taas pelin haltuunsa ja pyrki monipuolisesti rakentelemaan hyökkäyksiään. Viimeinen silaus kuitenkin puuttui.

Toisella puoliajalla maalipaikat jäivät molemmilla joukkueilla vähiin, kun vaihdot sekoittivat hieman joukkueiden peliä. TPS oli paremmin pelissä mukana, mutta tauolla maalille vaihdettu Michael Hartmann ei joutunut missään vaiheessa venymään parhaimpaansa. Hakalle tuli toisen puoliajan paras paikka, kun Salomo Ojala pääsi puskemaan maalin edestä Samuel Chidin tarkan keskityksen, mutta Ojalan pusku meni harmittavasti yli maalin.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli kokonaisuudessaan tyytyväinen peliesitykseen, vaikka toki hiottavaakin jäi.

– Mukava ottaa ensimmäinen voitto korona-ajan jälkeen. Paljon hyviä asioita jäi käteen, mutta olisin toivonut vähän nopeampitempoista peliä. Täytyy kuitenkin ottaa myös keli huomioon ja kenttä oli hidas.

– Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli ihan hyvännäköistä tekemistä, mutta aloitteet syvyyteen jäivät tekemättä. Syötöt lähtivät vähän kaukaa emmekä oikein päässeet sinne. Siihen vaikuttaa myös pelaajien pelikunto eivätkä he ole vielä ihan tiptop kunnossa. Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen joukkueen tekemiseen ja siinä oli paljon positiivisia juttuja.

Tainio teki ottelussa useita vaihtoja ja joukkueessa on kova kilpailu peliajasta. Päävalmentajan takaraivossa alkaa hiljalleen muodostua avausmiehistö, joka juoksee ensimmäisenä kentälle, kun Veikkausliiga alkaa 1.7.

– Kyllä se alkaa selkiytyä mille pelipaikoille miehet laitetaan. Kaikkia kuitenkin tarvitaan kauden aikana. Pelejä on paljon ja tiiviissä tahdissa, joten pakostakin pitää tehdä lepuutuksia kauden aikana.

Hakan ottelut jatkuvat tiistaina, kun valkopaidat kohtaa vieraskentällä Suomen Cupin neljännesvälierässä Ykkösessä pelaavan Mikkelin Palloilijat.

– Nyt sitten palautellaan ja aloitellaan valmistautuminen kohti tiistain cupin ottelua.