Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka perustaa oman e-urheilujoukkueen

FC Haka ottaa seuran kehittämisessä merkittävän uuden askeleen, kun se perustaa oman e-urheilujoukkueen erittäin suosittuun Rakettiliigaan (Rocket League). Seuran strategisten tavoitteiden mukaisesti uudella aluevaltauksella haetaan uutta ulottuvuutta urheiluun ja urheilumarkkinointiin. Lisäksi halutaan olla mukana kehittämässä e-huippu-urheiluosaamista Valkeakoskelle. Pidemmän aikavälin tavoitteena on ammattimaisen eSport-organisaation rakentaminen ja toiminnan kannattava kasvattaminen yli 100 000 euron liikevaihtotasoon kahden vuoden aikana.

-Olemme erittäin innoissamme tästä uudesta toiminta-alueesta. Kaikki tietävät, että maailmalla e-urheilu on jo isoa liiketoimintaa. Se on mm. yksi parhaista markkinointikanavista saavuttaa nuoria, perinteisten kanavien ja lajien tavoittamattomissa olevia kohderyhmiä, kertoo FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen.

-Haluamme oppia ja sopivalla tavalla rakentaa siltaa myös fyysisen ja e-urheilun välille. Myös e-huippu-urheilussa harjoittelu, kilpailu ja urheilijan elämä on ammattimaista ja tavoitteellista. Toivomme, että voimme ensimmäisten joukossa tuoda fyysisen huippu-urheilun oppeja myös e-urheilijoiden käyttöön, hän jatkaa.

FC Hakan eSport-toimintaan kuuluvat aluksi oma Rocket League-joukkue sekä osallistuminen jalkapallon e-kilpasarjaan. Myös keväällä nähdyn kaltainen Haka-Ilves -virtuaaliderby tullaan järjestämään nyt Hakan isännöimänä. Tavoitteita ovat mm. kansainvälinen menestys Rocket League -pelissä sekä e-ammattilaisurheilun kehittäminen. Toiminnan yksi mahdollistaja on ollut keväällä myönnetty kriisiajan Business Finland -rahoitus. Hakan eSport-toiminta työllistää alkuvaiheessa osa-aikaisesti 2-4 henkilöä.

Lisätietoja: Marko Laaksonen, p.0503857570

 

Mitä on Rakettiliiga?

Rakettiliiga eli Rocket League on online-urheilupeli, jossa pelataan rakettimoottoreilla liikkuvilla autoilla pallopelejä. Autoilla voi hyppiä ja lentää rakettimoottorien avulla sekä ajaa seiniä pitkin. Pelissä on kaksi joukkuetta, kaksi maalia ja yksi pallo. Kolmiulotteinen hahmottaminen, taktinen ja tekninen osaaminen sekä joukkuepelin sujuvuus ovat avaimia menestymiseen. Aivan kuten jalkapallossakin.

Rocket League on pelinä varsin suuren yleisön peli. Se on koko maailman neljänneksi seuratuin e-urheilulaji, ja jopa kymmenkertaisesti suositumpi, kuin tutummat Fifa- ja NHL-pelit. Peli on ikäsuositukseltaan 3+, mutta pelin parissa viihtyy pelaajia lapsista aina eläkeikäisiin saakka. Peli on helppo ymmärtää ja on kaikista e-urheilulajeista lähimpänä fyysistä urheilua.

Mikä motivoi pelaamaan Rocket Leagueta?

Pelaajalle yksi Rocket Leaguen mielekkäimmistä asioista on kehittymisen tunne. Peli on helppo aloittaa, mutta siinä riittää opittavaa vielä monien tuhansienkin tuntien jälkeen. Toinen tärkeä motivaattori on kilpaileminen. Pelissä kilpailu tuntuu samalta, kuin missä tahansa muussa urheilussa ja onnistumisen tunteet voivat jopa päihittää fyysisen urheilun kokemukset.

www.rocketleague.com, www.rakettiliiga.com

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT