Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tosipelit vihdoin käyntiin – Suomen Cupissa vastassa IFK Mariehamn

Suomen jalkapallokausi 2021 saadaan FC Hakan virallisten pelien osalta käyntiin lauantaina, joukkueen kohdatessa IFK Mariehamnin Suomen Cupin avauksessa. Vaikka kyseessä on kotiottelu, joudutaan se olosuhteiden pakosta pelaamaan Eerikkilän Urheiluopistolla.

Epätavallisen kauden 2020 jälkeen Haka on päässyt valmistautumaan kauteen yllättävänkin normaalisti, tai oikeastaan jopa aiempaa paremmin. Tämän on mahdollistanut uusi, kotikaupungista löytyvä Palloiluhalli, mikä on avannut mahdollisuuden pitää kahdet harjoitukset päivittäin Tehtaankentän toimiessa tukikohtana pelaajille.

Myös joukkueen rakentaminen on hyvin aikataulussa ja seuralla on sopimus jo 23 pelaajan kanssa, ja näistä lähes parikymmentä ovat saaneet treenata jo pitkään yhdessä. Valitettavasti tuosta kohtuullisen laajasta ringistä harmittavan moni joutuu jättämään lauantain Cup -ottelun väliin.

Luiyi de Lucas kärsii edelleen maajoukkuereissun jälkeistä karanteenia, Salomo Ojalan viikko sitten harjoituksissa saama vamma pitää hänet sivussa, eikä Youri Loenin pelilupa-asiat ole vielä kunnossa. Uusin sopimuspelaaja Alisonin pelaaminen sen sijaan on vielä mahdollista, vaikkakin mies toistaiseksi odottaa niin ikään pelilupaansa.

Ojalan loukkaantumisessa ei ole kuitenkaan kyse mistään vakavammasta, vaan miehen kuntoutuminen etenee fysiikkavalmentajan ja fysioterapeutin alaisuudessa hienosti. Tämän hetkisen näkemyksen mukaan hyökkääjän pitäisi olla kunnossa viikon päästä.

Päävalmentaja Teemu Tainio on luonnollisesti hieman harmissaan, että moni pelaaja on sivussa, mutta on kokonaisuutena kuitenkin tyytyväinen valmistautumiseen.

– Ollaan saatu hyvin käytyä meidän omaa juttua läpi ja se mihin on keskitytty, niin halutaan nähdä kentällä.

– Nyt on ensimmäinen kilpailullinen peli edessä, niin peli ei tietenkään voi olla vielä valmista, mutta sitä peliä kehitetään edelleen.

Aiemmissa neljässä harjoitusottelussa on jaettu peliaikaa, jotta saadaan näytönpaikkoja mahdollisimman monelle ja lisäksi minuutteja pelikunnon saavuttamiseksi. Nyt sille ei ole tilaa, vaan joukkue lähtee Tainion mukaan hyvällä asenteella hakemaan vain voittoa.

– Hienoa saada Cup vihdoin käyntiin ja nyt pelataan vain tuloksesta. Se on ainoa asia, mikä merkkaa!

Hakan vastustaja IFK Mariehamn on pelannut tammikuussa kaksi harjoitusottelua, joissa se voitti kakkosen Pargas IF:n 4-0 ja Ykkösen Ekenäs IF:n 3-0. Joukkueen iskukyvystä Veikkausliigajoukkuetta vastaan ei sen sijaan ole juurikaan käsitystä.

Ahvenanmaalaisilla on jonkin verran ollut niinikään pelaajaliikennettä talven aikana. Mielenkiintoisia uusia nimiä joukkueessa ovat ainakin FC Lahdesta siirtynyt hyökkääjä Vahid Hambo, FC Interin keskikentältä Elias Mastokangas, sekä Ruotsin Superettanista saapunut puolustaja Calle Svensson.

Ottelu alkaa lauantaina kello 15.00 ja se pelataan ilman yleisöä, mutta Ruutu+ lähettää sen suorana. Mikäli sinulla ei ole tällä hetkellä voimassaolevaa Ruutu+ -pakettia, niin voit ostaa sen Hakan verkkokaupasta ja tuet samalla omaa seuraa. Linkki tilaukseen TÄSSÄ ja lähetykseen pääset TÄSTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT