Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Dynaaminen Haka otti vakuuttavan avausvoiton Cupissa!

Kauden 2021 tosipelit saatiin lauantaina käyntiin, kun Haka kohtasi Suomen Cupin avauskierroksella IFK Mariehamnin. Paljon parempaa avausta ei olisi valkopaidoilta voinut odottaa, sillä kotiintuomisina Eerikkilästä oli maistuva 3-0 -voitto!

Hakan valmistautuminen kauteen on sujunut äärimmäisen hyvin. Joukkue on päässyt treenaamaan ja pelaamaan yhdessä jo joulukuusta alkaen ja oli selvästi joukkueista valmiimpi peliin.

Vaikkakaan kauden ensimmäisestä kilpailullisesta ottelusta ei kannata tehdä liian pitkälle vieviä johtopäätöksiä, niin pelissä oli nähtävissä valmentaja Teemu Tainion peräänkuuluttamia elementtejä. Kenttätasapaino oli viime kauteen verraten paljon paremmin hallussa ja hyökkäyksiin lähdettäessä vaihtoehtoja tuntui löytyvän aina vähintään kaksi.

Ehkäpä silmiinpistävimmin pelistä erottuikin, että jokainen tiesi minne pitää liikkua ja ylöspäin mentäessä otteissa oli sopivasti röyhkeyttä. Etenkin uusien vahvistusten, Mohammed Husseinin ja Jesse Huhtalan ennakkoluulottomuus oli lupauksia antavaa.

Ottelun avausmaali nähtiin 15. minuutilla, kun Haka lähti oikean laidan kautta vastahyökkäykseen pallonriiston jälkeen. Samuel Chidi toimitti pallon boksiin, mihin Antto Hilska juoksi oikea-aikaisesti ja sijoitti pallon pompun kautta oikean tolpan juureen.

Peli jatkui koskilaisten komennossa ja seuraava osuma pohjustettiin niinikään oikealta laidalta. Pallo leijaili kuudentoista taka-alueelle, missä sitä oli vastaanottamassa parikin vierasjoukkueen pelaajaa. Mohammed Hussein tuli kuitenkin röyhkeästi väliin, tiputti pallon itselleen keskustaan ja laukoi kotijoukkueen varmasti jo 2-0 -johtoon ottelun 32. minuutilla.

Tämän jälkeen IFK Mariehamnin valmennusjohto reagoi takaa-ajoasemaan ja vaihtoi sisään FC Lahdesta saarille siirtyneen Vahid Hambon 39. minuutilla.

Vielä ennen taukoa nähtiin kolmaskin osuma ja sen pohjustajana oli jälleen Samuel Chidi, joka pujotteli oikealta alueen sisään ja syötti pallon vapaaseen paikkaa pilkun kohdille. Taustalta palloon nousi Maximus Tainio laukoen 44. minuutilla taukolukemiksi 3-0 maalin vasempaan nurkkaan.

Ensimmäisen jakson lopulla saatiin vielä ikävämpiä uutisia, sillä maalintekijä Tainioa loukkaantui kaksinkamppailutilanteessa ja joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen keskikentän keskustaan toiselle jaksolle juoksi Janne-Pekka Laine.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli luonnollisesti tyytyväinen vakuuttavaan ensimmäiseen puoliaikaan.

– Eka puoliaika oli erinomainen! Puolustettiin tosi hyvin eteenpäin ja päästiin niistä vielä maalipaikoille.

57. minuutilla Hakan keskusta meni kokonaan uusiksi, sillä kapteeni Jacob Bushuen tilalle vaihdettiin Tino Purme.

Lisää huonoja uutisia tuli ottelun 62. minuutilla, kun todella lupaavasti esiintynyt Jesse Huhtala loukkaantui. Hyökkääjän tilalle vaihdettiin Henri Malundama, joka kuitenkin sijoittui vasemmalla wing-backiksi ja siinä alkuottelun pelannut Mohammed Hussein nousi puolestaan hyökkäyskolmikkoon Antto Hilskan siirtyessä Huhtalan tilalle piikkiin.

IFK Mariehamn sai ottelun viimeisen puolituntisen aikana muutaman vaarallisen laukauksen Hakan maalille, mutta ensimmäistä virallista peliään pelannut Mika Hilander oli mies paikallaan ja torjui yritykset varmasti.

Koskilaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun asti ja mikä vähintään yhtä tärkeää, niin oman maalin puhtaana.

– Kaikki ymmärtää, että me päästettiin viime kaudella liikaa maaleja ja kyllä Hilander oli sellainen täsmähankinta sinne. Pojat on ollut ihmeissään jo treeneissä, kun sieltä tulee veskarilta todella vahvaa johtamista ja ohjaamista, se on ollut hieno homma, kehui Tainio maalissa peliä ohjannutta Hilanderia.

Lopussa tehtiin vielä yksi kotijoukkueen vaihto, kun Hakajuniorien oma kasvatti Oiva Laaksonen pääsi noin kymmeneksi minuutiksi kentälle Samuel Chidin tilalle.

Päävalmentaja oli silminnähden tyytyväinen otteluun ja näki siinä paljon positiivista, vaikka IFK pystyikin toisella jaksolla laittamaan koskilaiset ajoittain ahtaalle.

– Tosi paljon hyvää ja just se eteenpäin puolustaminen ja se dynaamisuus. Me oltiin niin paljon dynaamisempia hyökkäyksessä, mitä ennen. Se otti isoja askeleita jo nyt eteenpäin ja kyllä huomas, että se aiheutti IFK:lle paljon ongelmia.

– Ensimmäinen peli, niin paljon siinä on vielä parannettavaa, kun mennään katsomaan videolta, mutta näin heti pelin jälkeen olen tosi tyytyväinen. Mukava aloittaa hyvällä voitolla Cup -taival, Tainio päättää.

Ottelun tilastot TÄÄLTÄ.

Kooste ottelusta löytyy TÄÄLTÄ. Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja tuet samalla Hakaa.

Kuvat: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT