Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Togolainen laitapuolustaja antaa näyttöjä joulukuussa – ”Hän on hyvä lisä meidän ryhmään”

FC Hakan treeneissä on menty kovaa viime ja tällä viikolla, niin sopimuspelaajien, kuin try-outillakin olevien pelaajien kesken. Yksi näyttöjä antamassa oleva pelaaja on togolainen Haymenn Bah-Traoré, joka on pelannut viimeksi saksalaisen Borussia Dortmundin II-joukkueessa.

– Hän on pelannut paljon laitapuolustajana niin oikealla, kuin vasemmalla. On sellainen pelaaja, mikä sopii hyvin meidän pelityyliin ja halutaan nyt nähdä häntä vähän tarkemmin tässä seuraavat viikot, Hakan valmentaja Ossi Virta kertoo.

– Toistaiseksi ollut hyvä meininki treeneissä. Tykkää nousta tukemaan hyökkäyksiä, vikkelä pelaaja jaloistaan, hyvä kuljettamaan, hyvä ohittamaan, Virta luettelee miehen ominaisuuksia.

25 -vuotias puolustaja saapui kylmään, sekä lumiseen Suomeen reilu viikko sitten ja ensikosketus oli pienoinen järkytys ennakkotiedoista huolimatta.

– Minulle kerrottiin kyllä, että sää täällä on hullu, mutta en silti uskonut jäätyväni näin. Lisäksi jo puoli neljä alkava pimeys eroaa paljon siitä, mihin olen tottunut.

– Pidän todella siitä, että pääsemme harjoittelemaan sisähallissa, missä on lämmin, mies naurahtaa.

Haymenn tunnustaa, että hän ei tiennyt paljoakaan seurasta mihin oli tulossa. Ainoastaan sen, että kyseessä on perinteikäs seura, missä on Suomessa legendaksi luokiteltava päävalmentaja. Meno harjoituksissa ja pelikaverit, sekä valmennus ovat kuitenkin tehneet vaikutuksen.

– On ollut todella mukava olla mukana. Näen pelaajissa paljon hyviä ominaisuuksia.

– Joukkueessa on myös mukavia persoonia ja paljon hauskuutta, mikä varmasti tekee ensi kaudesta onnistuneen.

Myös valmentajat ja harjoitusten laatu saavat mieheltä kiitokset.

Mutta mikä on Bah-Traorén tulevaisuus? Nähdäänkö mies Tehtiksellä ensi kesänä?

– Hän on hyvä lisä meidän ryhmään, mutta aika näyttää. Vielä halutaan nähdä treenejä ja pelejä pikkaisen lisää, Ossi Virta valottaa.

Näytön paikka miehellä on varsinkin tulevana perjantaina, kun Haka pelaa harjoitusottelun FC Lahtea vastaan Mukkulan Palloiluhallissa Lahdessa.

FC Hakan kausikortteja on edelleen mahdollisuus ostaa todella edullisesti 69€/kpl (+palvelumaksu) hintaan aina jouluun saakka. Hakan menestyksekäs kausi Veikkausliigassa toi paikan ensi kauden Europeleihin, joihin kausikortin omistaja saa -20% alennuksen Europelien kotiottelulipuista.

FC Hakan kausikortti on myös erinomainen joululahjaidea – hanki se osoitteesta tiketti.fi/fchaka!

Kuva: Kati Ojala

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT