Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tino Purme valmis pelaamaan pelipaikalla kuin pelipaikalla – ”Joukkueen eteen tehdään kaikki”

Tino Purme on FC Hakan todellinen linkkuveitsi, sillä hänet voidaan käytännössä heittää mille pelipaikalle tahansa. Hän onkin pelannut Hakassa ollessaan maalivahtia lukuun ottamatta kaikilla muilla pelipaikoilla.

Tällä kaudella Purme on nähty wingbackina, keskikentällä sekä hyökkäyksen piikissä. Haka-uransa aikana Purme on nähty maalivahtia lukuun ottamatta jokaisella muulla pelipaikalla.

– Topparina en ole pelannut Veikkausliigassa, mutta jossain harjoitusottelussa ja Suomen Cupin pelissä. Veska on ainoa paikka missä en ole pelannut missään vaiheessa, Purme heittää.

Purmeen kaltaiset monipuoliset pelaajat ovat joukkueelleen elintärkeitä, sillä ne tarjoavat valmentajalle mahdollisuuden erilaisiin taktisiin ratkaisuihin. Purme on osoittanut, että laitetaan hänet mille pelipaikalle vain, niin jälki on aina taattua hyvää laatua.

– Tietää, että valmentaja luottaa, kun mihin tahansa menen, niin minusta saadaan kaikki mahdollinen irti. Monipuolisuus mahdollistaa myös sen, että peliaikaa ja vastuuta tulee.

Purmetta ei haittaa, että häntä istutetaan joukkueen tarpeiden mukaan eri pelipaikoille yhden vakituisen pelipaikan sijaan.

– En ajattele sitä sillä tavalla ja tiedostan, että se on minun roolini. Tämä on joukkuelaji ja joukkueen eteen tehdään kaikki.

FC Hakan seuraava peli on edessä perjantaina, kun se kohtaa Tehtaan kentällä KTP:n. Haka on vielä voitoitta tämän kauden osalta, mutta Purme on luottavainen täyden pistepotin jäävän perjantaina Koskiin.

– Eiköhän oteta nyt se ensimmäinen voitto kotiyleisön edessä. Joukkueessa on hyvä fiilis, vaikka alkukaudesta ei ole vielä voittoja tullut. Odottavin tunnelmin perjantain peliin.

Hakan kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa on ollut jälleen erinomainen tunnelma ja molemmat ottelut ovat keränneet yli 2000 katsojaa. Purme odottaa vahvaa jälleen tukea kotiyleisöltä myös.

– On tosi kivaa, kun yleisöä on ollut niin paljon jo heti kauden alusta saakka ja Tehtiksellä on ollut hieno tunnelma. Nyt toivottavasti pystymme voittamaan ottelun, niin yleisöllä on vieläkin kivempaa.

FC Haka-KTP perjantaina kello 18.00. Hanki lippusi otteluun täältä.

Ottelun jälkeen Paviljongissa on luvassa muun muassa livemusiikkia ja pelissä on myös paljon muuta tapahtumaa. Lue ottelun tapahtumista lisää täältä.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT