Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Huikea jännitysnäytelmä Tehtiksellä päättyi Hakan juhliin!

FC Haka ja KTP tarjosivat Tehtaan kentän illassa urheiluviihdettä parhaimmillaan. Ottelussa mentiin tunneskaala läpi pariin otteeseen, kun kotijoukkue ensin hukkasi johtonsa, mutta nousi lopulta takamatkalta 4-2 -voittoon.

Valkopaidat aloittivat maalinteon ensimmäisellä minuutilla, kun Logan Rogerson varasti pallon aggressiivisella pelillään KTP -puolustajan nenän edestä, keskitti sen maalin edustalle, mistä Juan Lescano puski pallon varmasti ohi kotkalaisten maalissa pelanneen Rasmus Leislahden. Osuma oli paluun kokoonpanoon tehneelle argentiinalaiselle ensimmäinen Veikkausliigassa.

Hakan täydellinen alku kuitenkin mureni vielä ensimmäisen jakson aikana, kun vierasjoukkue iski pallon kahdesti Aatu Hakalan selän taakse. Ensin espanjalaishyökkääjä Mika taituroi itsensä maalipaikkaan. Hakala torjui ensimmäisen yrityksen, mutta torjunnasta pallo kimposi takaisin espanjalaiselle, eikä mies enää toista kertaa erehtynyt, vaan iski pallon verkkoihin 21. minuutilla.

Mika oli pahanteossa myös kotkalaisten toisessa osumassa. Tällä kertaa hän nousi vahvasti vasemmalta, syötti pallon kovaa kohti maalia, missä Hakala sai juuri näppinsä väliin, mutta tällä kertaa Juho Lehtiranta ehti ensimmäisenä palloon ja iski uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin pelikellon näyttäessä 29 minuuttia.

Puoliajalla Teemu Tainio ja Ossi Virta taikoivat hatustaan esiin uudestisyntyneen joukkueen ja toisella jaksolla nähtiinkin valkopaitojen ilmiömäinen nousu.

Maalinteon aloitti Tino Purme jo 49. minuutilla tarkalla laukauksella noin 16 metristä aivan oikean tolpan juureen.

Jos oli Purmeen maali komea, niin sitä oli myös ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma 60. minuutilla. Kapteeni Niklas Friberg maisteli itselleen harvinaista herkkua tykittäen pallon vasemmalla jalallaan oikeaa tolppaa hipoen maaliin.

KTP:n takaa-ajo tyrehtyi lopullisesti noin 75. minuutin kohdalla, kun pallo vihellettiin pilkulle käsivirheen seurauksena. Janne-Pekka Laine asteli pallon taakse ja laukoi sen voimalla vasempaan alakulmaan.

Enempää osumia ei ottelussa nähty ja näin ottelun jälkeen nähtiinkin koskilaisjuhlat, sekä helpottunut päävalmentaja Teemu Tainio.

– Avausvoiton ottaminen oli supertärkeää! Me ollaan nähty se aikaisemminkin täällä, että se mentaalinen puristus vaan pahenee. Ekalla nelivitosella se valitettavasti näkyi kaikessa tekemisessä.

– Me muutettiin toiselle jaksolla muutamia taktisia juttuja, pelaajia oikeille paikoille ja hommahan oli ihan erin näköistä.

– Mutta suurin juttu oli puoliajalla, kun käytiin pelaajien kanssa läpi pelirohkeuteen liittyviä asioita ja jätkät upeasti vastasi huutoon!

– Todella iloinen joukkueen ja koko Tehtiksen puolesta, Tainio iloitsi.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

KTP:n raportti.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT