Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka janoaa perjantaina kauden avausvoittoa Tehtiksellä!

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka saa perjantain iltaottelussa vastaansa sarjanousija KTP:n. Kotkalaiset tekivät paluun Veikkausliigaan yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen ja ovat ainakin alkukauden perusteella varteenotettava joukkue Suomen pääsarjatasolle, sillä ovat tällä hetkellä kahdeksantena, pari sijaa Hakaa ylempänä yhdellä voitollaan ja yhdellä tasapelillä.

KTP avasi kautensa kolmella kotiottelulla, joista ensimmäisestä tuli
0-2 -tappio AC Oululle. Sen jälkeen  joukkue pelasi maalittoman tasapelin KuPS:n kanssa ja voitti IFK Mariehamnin 2-1. Ensimmäisestä vieraspelistä tuli sen sijaan 1-0 -tappio Ilveksen vieraana.

Perjantain vierasjoukkue on päästänyt keskimäärin vain maalin per peli, mutta oma maalinteko on ollut ongelmallisempaa, sillä joukkue on osunut vasta kahdesti tällä kaudella. Vastustajan tolppien väliin ovat osuneet Kotkaan palannut espanjalaishyökkääjä Mika, sekä täysin uusi tuttavuus, Kap Verdestä kotoisin oleva keskikenttämies Willis Furtado.

– Ihan hyvä joukkue on vastassa. Ovat kaikissa peleissä pystyneet haastamaan kaikki vastustajat.

– Joukkueesta löytyy tietyt vahvuudet. Varustettu parilla hyvällä yläkerran pelaajalla, Tainio näkee viitaten muun muassa loistavan laukauksen omaavaan yhdysvaltalaiseen Jack de Vriesiin.

Siinä missä Hakalla on neljässä ottelussaan soinut omissa jo seitsemän kertaa, on joukkue onnistunut maalinteossa jo neljästi. Tämä siitäkin huolimatta, että selkeää ykköshyökkääjää ei tällä hetkellä löydy. Maalintekijän viittaa aseteltiin Juan Lescanon harteille, mutta miehen alkukausi on mennyt piloille loukkaantumisesta johtuen. Hakan onneksi Lescano on nyt kuntoutunut ja pitäisi olla pelikunnossa perjantaina.

Edellisestä ottelusta Helsingin Jalkapalloklubia vastaan Helsingissä Hakalla oli tuliaisina 2-0 -tappio, mutta selvistä lukemista huolimatta koskilaisten peliesitys oli kokonaisuutena ehjä yhdeksänkymmenminuuttinen. Mestarisuosikki oli juuri sen verran parempi, että pystyi kahdesti puhkaisemaan Haka -puolustuksen, mutta muutoin Hakan pelissä ei nähty pidempiä notkahduksia.

Päävalmentaja Tainiokin on joukkueensa esityksiin kohtalaisen tyytyväinen, mutta toki janoaa tulosta jatkossa.

– Ollaan pelattu ihan hyvin, mutta ei tarpeeksi hyvin, että oltais saatu kolme pistettä.

– Avausvoittoa haetaan perjantaina, se on selvä asia!

Jos Haka pystyy perjantaina pitämään pelinsä ennallaan ja iskemään pallon vähintään kerran KTP:n verkkoon, on hyvin todennäköistä, että pisteet jäävät Valkeakoskelle ja valkopaidat nappaavat kauden ensimmäisen voiton!

FC Hakan otteluinfo.

Liput tiketti.fi.

Ottelun käsiohjelma pdf -tiedostona.

KTP:n ennakko.

Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT