Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tino Purme sai sata Veikkausliigaottelua täyteen – ”Halusin saada sata peliä täyteen juuri Hakassa”

FC Hakan monityökalu Tino Purme juoksi sadannen kerran kentälle Veikkausliigassa viime viikonlopun FC Lahti-ottelussa. Purmeen liigapolulle on mahtunut paljon.

Purme on yksi niistä pelaajista, joka oli nostamassa Hakaa jo Ykkösestä Veikkausliigaan ja kantanut Hakan värejä myös neljän liigakauden ajan. Purme myöntää, että sadan liigaottelun rajapyykin rikkominen oli hänelle merkittävä virstanpylväs.

– On se minulle sellainen tietynlainen saavutus. Huomasin jossain vaiheessa, että se alkaa lähestyä ja ihmiset ympärillä alkoivat puhua siitä, ja silloin siihen kiinnitti vähän enemmän huomiota. Halusin saada sata peliä täyteen juuri Hakassa ja hienoa, että se tapahtui, Purme kertoo.

Hakan ja Purmeen neljän vuoden liigarupeamaan on mahtunut paljon. Mukaan on mahtunut sekä hyviä että hieman kirvelevämpiä muistoja.

– Tietenkin ensimmäinen liigapeli oli sellainen, jonka muistaa. Vuonna 2020 alkoi sitten korona ja se oli ihan oma juttunsa. Aluksi ei ollut katsojia, mutta sitten heitä sai hiljalleen ottaa mukaan. Viime vuosi oli tietenkin huikea, kun olimme neljänsiä ja pääsimme eurokentille. Tänä vuonna on ollut taas vähän vaikeampaa, mutta europelit oli hieno päästä kokemaan. Vähän on ollut sellaista ylä- ja alamäkeä, Purme muistelee liiga-aikaansa.

Haka varmisti viikonloppuna sarjapaikkansa kaadettuaan FC Lahden komeasti 2-0. Purmeen mukaan samalla joukkueelta putosi tietynlainen taakka harteilta loppuvihellyksen jälkeen.

– Ehkä se näkyi enemmän pelin jälkeen sellaisena rentoutena. Nyt ei tarvitse enää ajatella sitä. Se on tärkeä myös sitä ajatellen, että siinä on monella myös työpaikasta kiinni ja sarjapaikan säilyttäminen oli iso asia.

Haka pelaa viimeisen kotipelinsä lauantaina sarjapaikastaan taistelevaa KTP:tä vastaan. Tehtis on ollut tällä kaudella vastustajille valtaamaton linnake ja tavoitteena on pitää se sellaisena myös kauden jälkeen.

– Tappioton kotitili on ehdottomasti tavoitteenamme. Emme ajatelleet hävitä tällä kaudella kertaakaan kotona. Voitimme viime pelin ja ajattelimme jatkaa samalla tavalla myös lauantaina.

Hakan kotivire on kokenut melkoisen täyskäännöksen liiga-aikana. Kaudella 2020 Haka voitti ainoastaan yhden kotiottelun keräten yhteensä viisi pistettä. Seuraavalla kaudella voittoja ja tasapelejä tuli yhteensä neljä ja viime kaudella kurssi kääntyi siten, että tappioita tuli vain neljä. Edellisen kerran Haka pelasi tappioitta kotikentällään mestaruusvuonna 1995.

– Ensimmäisinä liigakausina halusimme ehkä näyttää kotiyleisölle vähän liikaa ja pelasimme liian hienosti. Sitten ymmärsimme, että tulos on tärkeintä ja yleisö nauttii myös eniten voitoista. Lisäksi, kun ei häviä kotona, niin siitä saa hyvää buustia ja meillä on ollut koko ajan kannustus ihan kohdillaan.

FC Hakan tämän kauden yleisökeskiarvo on ollut ennätyksellinen 2627. Nyt on jo varmaa, että Haka tulee tekemään uuden yhden kauden katsojakeskiarvoennätyksensä, joka on kaudelta 1995, jolloin Tehtiksen lehtereillä kävi keskimäärin 2392 katsojaa. Purme myöntää, että kotiyleisöllä on ollut oma vaikutuksensa tappiottomaan kotisaldoon.

– Kyllä sen on huomannut, että yleisöä on ollut katsomossa ja tunnelma on ollut hieno. Se on ollut kiva nähdä, Purme kiittelee.

Haka pääsee lähtemään kauden viimeiseen kotiotteluunsa ilman suurempia paineita, kun taas vastustaja KTP taistelee tiukasti sarjapaikastaan. Lauantaina on samalla mahdollisuus hyvästellä nykyjoukkue vielä kerran ennen kuin ensi kauden joukkueen rakennustyöt todenteolla alkavat.

– Meillä on joukkueessa nyt rento fiilis eikä meidän tarvitse ottaa paineita. KTP:lla on ottelussa kaikki paineet ja heidän pitää saada tulos aikaiseksi. Me pääsemme tämän jengin ja kokoonpanon kanssa vielä kerran nauttimaan yhdessä kotiyleisön edessä.

Lauantaina kannattaakin suunnata Tehtikselle vielä kerran, sillä ottelutapahtumassa on paljon ohjelmaa kaikenikäisille. Pelin jälkeen kotikausi paketoidaan vielä Paviljongissa live-musiikin ja paitahuutokaupan kera. Hakan fanituotteella pääsee otteluun ilmaiseksi.

FC Haka-KTP lauantaina 7.10. kello 17.00. Lisätietoja ottelutapahtumasta löydät vielä täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT