Tehtis pysyi voittamattona linnakkeena!

FC Haka oli tyly isäntä sarjapaikastaan taistelevalle KTP:lle. Lauantain koleassa syysillassa kamppailtu ottelu päättyi valkopaitojen ansaittuun 2-0 -voittoon.

Vaikka KTP oli läpi ottelun hyvin pelissä mukana, niin loppukaudesta puolustuspelinsä kuntoon saanut kotijoukkue piti vastustajan pois maalipaikoilta äärimmäisen hyvin. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tiivisti ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelun ja koko loppukauden vireen avaimet.

– Puolustettiin hyvin. En muista, että Aatu olisi hirveästi joutunut seivejä tekemään.

– Sellainen koko joukkueen ymmärrys. Roolitus ja oman roolin ymmärrys on ollut selkeästi parempaa.

Kotijoukkueella oli ensimmäisellä jaksolla pari huippupaikkaa, mutta KTP -maalissa pelannut Matias Niemelä esti niin Maissa Fallin, kuin Juan Lescanon yritykset. Valkopaitojen avausmaali roikkui ilmassa ja lopulta yritys palkittiin ottelun 30. minuutilla. Läpi ottelun pirteästi esiintynyt Oliver Whyten laukaus kimposi KTP -puolustajasta Elias Mastokankaalle, joka sijoitti pelivälineen tarkasti maalin oikeaan nurkkaan.

Toisella jaksolla KTP yritti hakea tasoitusta vimmatusti, mutta kuten usein riskitasoja nostaessa käy, niin vastustaja kuittaa vastahyökkäyksestä. Tällä kertaa Logan Rogerson karkasi oikealta laidalta ja passasi pallon ainoana tilannetta puolustamassa olleen pakin edestä toista laitaa kirmanneelle Mastokankaalle, joka sijoitti pallon varmasti ohi Niemelän ja kasvatti kauden maalisaldonsa kuuteen.

Enempää osumia ei siis nähty ja näin Haka piti sarjasijoitukseen nähden käsittämättömän kotitaikansa loppuun asti. Yksikään joukkue ei kyennyt Tehtaan kentältä hakemaan täyttä pistepottia tällä kaudella. Valkopaitojen saldona oli neljä voittoa ja kymmenen tasapeliä, mikä on Veikkausliigan kaikkien aikojen ennätys yhden kauden kotitasapelien määrässä. Edellisen kerran Haka on kyennyt pelaamaan kauden ilman kotitappioita mestaruusvuonna 1999.

– Jätkät paino kyllä hommia ja me haluttiin selkeästi, kun viimeinen kotipeli, niin palkita yleisö voitolla.

– Se oli ihan solidi suoritus, Tainio tiivisti voitokkaan kotipäätöksen.

Ottelun jälkeen joukkue kokoontui vielä kentälle kiittämään kotiyleisöä hienosta tuesta läpi kauden. Lisäksi kannattajien kauden pelaaja palkinto, Chopeen malja, paljastettiin, sekä ojennettiin sen voittaneelle Aatu Hakalalle. Palkinnon kävi luovuttamassa Anssi Ollenberg.