Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Teemu Tainio odottaa kypsää esitystä, kun FC Lahti saapuu Tehtikselle

FC Hakan viimeinen ottelu ennen kolmen viikon maaottelutaukoa pelataan lauantaina Tehtaan kentällä, minne vieraaksi saapuu FC Lahti.

Odotuksiin nähden hieman vaisusti kauden aloittanut Lahti janoaa Hakan tavoin kipeästi pisteitä. Niitä joukkue on saalistanut kaikkiaan kahdeksan, joista vain yksi piste on tullut kotikentältä 1-1 -tasapelissä Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Vieraissa sen sijaan lahtelaisilla on kulkenut ja joukkue onkin vain vieraspelejä verratessa sarjataulukon kolmantena. Tästä syystä joukkuetta ei suinkaan kannata siis aliarvioida pelkän kokonaissaldon perusteella.

Lahtelaisilla on alkukaudesta ollut lieviä haasteita maalinteon kanssa, mutta sitä joukkue pääsi harjoittelemaan keskiviikkona Haminan Pallo-Kissojen vieraana Suomen Cupin viidennellä kierroksella. Liigajoukkue oli ottelussa vahvempi maalein 2-6 ja ehkäpä Hakan kannalta huomioitava asia oli Macoumba Kandjin osuminen kahteen otteeseen maalitolppien väliin. Vasta yhden osuman Veikkausliigassa tehtaillut senegalilainen voi hyvinkin olla Lahden ratkaisu maalintekoon.

Jos vieraat saivat harjoitella maalintekoa, niin samaa teki myös kotijoukkue. Haka haki niin ikään keskiviikkona vierasvoiton Suomen Cupin -ottelustaan KTP:a vastaan. 2-4 -voitossa maaliin valkopaidoista osuivat Stavros Zarokostas kahdesti ja Donaldo Acka, sekä Oliver Whyte kertaalleen.

Maalintekoharjoitusten lisäksi voitto ylipäätään oli tärkeä Hakan päävalmentaja Teemu Tainio alleviivaa.

– Voitto ja jatkopaikka auttaa palautumisessa ja näin ollen valmistautumisessa lauantaihin, mutta oli myös henkisesti erittäin tärkeä.

Vastustajaan Hakalla ja Tainiolla on hyvä tuntuma jo kevään Liigacup -kohtaamisen myötä. Tuossa ottelussa Haka oli 2-0 -vahvempi, mutta viime vuosien aikana joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet hyvinkin tasaisia vääntöjä. Tällaista Haka -luotsi odottaa myös tästä ottelusta ja vaikka vierasjoukkueen alku on ollut tahmea, niin hän tiedostaa myös vastustajan vaarallisuuden.

– Ei heillä ihan niin hyvin ole mennyt, kuin varmasti odottivat. Saa nähdä tulevatko muuttamaan jotain tähän otteluun vai jatkavatko samalla kaavalla, kuin tähän asti.

– He elävät todella vaarallisten ja hyvien yksilöiden kautta. Varsinkin laidalla meidän tulee olla tarkkana yksi vastaan yksi tilanteissa.

Tainio nostaa esiin, että erikoistilanteet tulevat olemaan lauantaina merkittävässä asemassa. Hakalla on tällä kaudella ollut niissä jonkin verran haasteita omassa päässä, mutta toisaalta taas hyökkäyspäässä erikoistilannepelaaminen on onnistunut hyvin. Joka tapauksessa focus on ollut joukkuepelissä ja valmentajalla on selvä näkemys, mitä huomisen koitoksessa hän haluaa nähdä.

– Meidän pitää olla hyvin ja kurinalaisesti puolustavia, mutta myös pelata rohkeaa hyökkäyspeliä. Sellainen koko joukkueen hyvä ja kypsä esitys.

Haka kierrätti keskiviikkona pelaajia toisaalta antaakseen huilia paljon pelanneille, mutta myös loukkaantumisista johtuen. Lahti -ottelusta sivussa ovat varmuudella edelleen ainakin Vigori Gbe ja Salomo Ojala.

FC Haka – FC Lahti lauantaina 28.5.2022 kello 17.00 Tehtaan kentällä.
Muistathan myös, että alle 17-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi otteluun! Tervetuloa siis koko perheen voimin Tehtikselle kannustamaan Haka voittoon!
Liput ennakkoon täältä tai voit ostaa niitä myös Tehtaan kentän portilta.

Ottelun käsiohjelma sähköisenä täältä.

FC Lahden otteluennakko täältä.

FC Haka kunnioittaa legenda -pelaajia!

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne täältä ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT