Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Teemu Tainio haluaa kääntää pienet marginaalit Hakalle sunnuntaina!

Veikkausliigan Haastajasarjan tiukat kamppailut jatkuvat sunnuntaina, kun FC Haka saa vastaansa karsintasarjan kovavireisimmän joukkueen, FC Lahden.

Jatkosarjaan koskilaisten alapuolelta lähtenyt lahtelaisryhmä on voittanut viimeiset kolme otteluaan. Vastassa on ollut Ilves, KTP  ja AC Oulu, jotka kaikki ovat kaatuneet maalin erolla.

Joukkue on selvästi löytänyt avaimen hyökkäyspelaamiseensa, sillä aiemmin alle yhden maalin(0,85) per ottelu iskenyt joukkue on nyt osunut 2,3 maalin keskiarvolla tolppien väliin. 

Joukkueen paras maalintekijä kuudella osumallaan on brasilialainen Matheus Alves. Tosin viimeisissä kolmessa ottelussa mies on osunut vain kertaalleen. Maalintekovastuuta ovatkin kantaneet lisäksi saksalainen Anour El Moukhantir, portugalilainen Bubacar Boi Djalo, sekä kroatialainen Leon Krekovic, jotka kaikki ovat osuneet kahdesti.

Tällä kaudella Veikkausliigassa on nähty lukuisa määrä valmentajavaihdoksia ja yksi näistä Lahdessa, kun Mikko Mannila sai lähteä elokuun lopussa FC Interille hävityn ottelun jälkeen. Puikkoihin hyppäsi Toni Lindberg ja ainakin toistaiseksi vaihto vaikuttaisi olleen onnistunut, sillä kuten mainittua, joukkue liitää kolmen ottelun voittoputkessa uuden valmentajansa alaisuudessa.

Viimeksi, kun Haka ja Lahti kohtasivat Tehtaan kentällä heinäkuun lopussa, pisteet tasattiin maalein 1-1. Oliver Whyten osumalla ottelua johtanut koskilaisjoukkue hukkasi johtonsa 71. minuutilla syntyneellä omalla maalilla.

Tuon jälkeen myös Hakalla on kulkenut ja joukkue viilettikin kuuden ottelun tappiottomassa putkessa. Tuo putki kuitenkin katkesi viime perjantaina Ahvenanmaalla, kun Hakalle tällä kaudella erityisen haastava IFK Mariehamn nappasi kotikentällään niukan 2-1 -voiton.   

Valkopaidat olivat Ahvenanmaalla pahasti siipirikkoisina, sillä kapteeni Niklas Friberg, Stavros Zarokostas ja Tuure Siira olivat kaikki pelikiellossa. Hyvä uutinen, että kaikki ovat tulevana sunnuntaina jälleen pelikel-poisia. Kotijoukkueen pelaajatilanne on muutoinkin erinomainen, sillä päävalmentaja Teemu Tainion mukaan hänellä on käytettävissään täysi kokoonpano huomenna.

– Meillä on kaikki pelaajat käytössä, mikä tarkoittaa, että osan joutuu jättämään pois. Valinnat tehdään aina päivän ja viikon kunnon mukaan. Oon todella tyytyväinen tilanteeseen tällä hetkellä.

FC Haka ja FC Lahti ovat viime vuosina pelanneet tasaväkisiä otteluita, eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö näin tapahtuisi myös tällä kertaa.

– Lahti on meille tuttu joukkue ja tasaisia pelejä ollut heitä vastaan.

– Ei siellä mitään radikaaleja muutoksia ole tehty, vaan ilmapiiri jotenkin muuttunut ja pienet marginaalit kääntyneet heille. Niinhän se usein menee ja huomenna on tarkoitus, että ne kääntyy meille!

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelussa.

Otteluinfo ja liput.

FC Lahden ennakko.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT