Nyt se on varmaa – FC Haka pelaa Veikkausliigaa myös ensi vuonna!

FC Haka otti sunnuntai -iltapäivässä tyylipuhtaan 2-0 -voiton FC Lahdesta Tehtaan kentällä ja voitolla koskilaiset varmistivat Veikkausliigapaikan ensi kaudelle. Valkopaidat jatkoivat myös käsittämättömän pitkää tappiottomien kotiotteluiden sarjaa. Haka on ainoa joukkue Veikkausliigassa, joka ei ole hävinnyt kertaakaan kotikentällään tällä kaudella.

Sunnuntain otteluun kotijoukkue sai loistavan alun, sillä palloa kaivettiin vieraiden maalista jo kolmannella minuutilla. Haka riisti pallon keskialueella, Maissa Fall ohitti vastustajansa ja vapautti Juan Lescanon maalipaikalle. Argentiinalainen maalitykki ei erehtynyt, vaan tuikkasi pelivälineen taidokkaasti ohi Marin Ljubicin.

Salama-alun jälkeen vieraat kasasivat rivinsä ja olivat ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli. Koskilaisten muoto pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja vastustaja saatiin pidettyä poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Yksi huippupaikka Lahdelle kuitenkin avautui, mutta Leon Krekovic laukoi pallon avopaikasta ohi maalin.

Toisella jaksolla Haka pääsi paremmin peliin mukaan ja saikin luotua hyviä tilanteita kasvattaa johtoasemaa. Palkinto tuli lopulta 75. minuutilla ja asialla oli jälleen Lescano. Ryan Mahuta lähetti vasemmalta millintarkan keskitykse maalin edustalle, mistä argentiinalainen ohjasi kauden yhdeksännen maalinsa verkkoihin.

Enempää ei osumia ottelussa nähty ja näin Veikkausliigapaikan varmistaneet pisteet jäivät Valkeakoskella. Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa nähtiinkin helpottunut päävalmentaja Teemu Tainio.

– Jos mie ihan rehellinen olen, niin ei minua kiinnosta kauheasti kommentoida tuota äskeistä peliä. Se sarjapaikan varmistaminen oli tärkein juttu tänään!

– Se näkyi tänään ehkä vähän pelaajissa, että pieni pelko persiissä oli olemassa vielä.

– Eihän meidän peli mitään fanfaaria ollut, mutta toisaalta me luotiin aika hyviä paikkoja. Kyllähän Lahti piti sitä palloa siinä ja me tehtiin vähän huonoja ratkaisuja tietyissä vastahyökkäyksissä.

Vaikka Veikkausliigapaikka on jo varma, niin kausi jatkuu vielä. Ensi lauantaina on vuorossa kauden viimeinen kotipeli, missä Hakan tavoitteena on vain ja ainoastaan pitää Tehtis voittamattomana linnakkeena. Ottelun jälkeen joukkueen kiitokset ja luonnollisesti jälkipelit muun muassa live -musiikilla, sekä paitahuutokaupalla lisättynä.