Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tasaisuus Hakan valtti eFutisliigassa – ”Pystyimme parantamaan pelaamista”

FC Haka pääsi juhlimaan eFutisliigan historian ensimmäistä mestaruutta, kun Joona ”Krompe” Vaajala ja Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi pääsivät nostamaan mestaruuspokaalia tiistaina. Hakan kaksikko paransi otteitaan koko ajan loppua kohden ja voitti mestaruuden lopulta vakuuttavasti.

Haka oli pudotuspeleissä täyttä timanttia. Ensin puolivälierissä kaatui KuPS selvästi 5-2, välierässä yksi suurimmista ennakkosuosikeista SJK sai tuta Hakan kovuuden 6-4 päättyneessä pelissä ja finaalissa FC Inter kaatui suoraan otteluvoitoin 2-0. Koivuniemi voitti kaikki omat ottelunsa pudotuspeleissä ja Vaajalan ainoa pieni tahra oli 3-3-tasapeli SJK-ottelussa, mutta siinä vaiheessa Hakan finaalipaikka oli jo sinetöity.

– Totta kai hyvät fiilikset mestaruuden jälkeen. Mikäs sen parempaa kuin voittaa ensimmäinen mestaruus. Tämä oli kovatasoinen turnaus, jossa oli kovia joukkueita ja pelaajia, Vaajala iloitsi.

Koivuniemi oli Vaajalan kanssa samoilla linjoilla.

– Ihan loistavat tunnelmat! Lähdimme tavoittelemaan mestaruutta ja pitkän kauden jälkeen mestaruuden voittaminen tuntui tosi hyvältä.

Haka pystyi parantamaan esityksiään koko ajan ja oli huippuiskussa juuri tärkeimmällä hetkellä.

– Alkuun meillä oli hieman hankalaa, mutta siitä se lähti pikkuhiljaa paranemaan. Pystyimme parantamaan pelaamista ja erityisesti studiossa pelatessa pystyimme nostamaan tasoamme. Se on kuitenkin aina eri pelata studiossa kuin kotona, Koivuniemi muistuttaa.

Vaajalan mukaan Hakalle ei osunut huonoja hetkiä missään sarjan vaiheessa.

– Tasaisuus oli salaisuutemme. Meille ei tullut huonoja jaksoja oikeastaan missään vaiheessa. Kokonaisuudessaan pelasimme hyvää Fifaa koko ajan.

Koivuniemen ja Vaajalan yhteistyö toimi hienosti. Pudotuspeleissä Koivuniemi oli ohjaimen ääressä ensimmäisenä ja pystyi voitolla petaamaan puolustuspelaamisen eksperttinä tunnetulle Vaajalalle hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun. Vaajalalle tehtiin keskimäärin vähiten maaleja koko eFutisliigassa.

– Krompe on parempi puolustamaan, joten jos sain omasta pelistäni hyvän tuloksen, niin tiesin Krompen pystyvän hoitamaan pelin.

Finaali ratkaistiin muista otteluista poiketen otteluvoitoin. Aiemmissa peleissä kahden ottelun yhteistulos määritteli otteluparin voittajan, mutta finaalissa mestaruuteen vaadittiin kaksi yksittäisen pelin voittoa. Koivuniemi hoiteli leiviskänsä tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-2 ja Vaajala tyylitteli vastustajastaan selvän 6-0-voiton.

– Itse sain voiton kaivettua ja Krompe sitten näytti miksi hän on yksi parhaista pelaajista Suomessa – ellei jopa paras, Koivuniemi kehuu joukkuekaveriaan.

– Peli luisti ja oli kiva pelata, Vaajala kuittasi finaalivoittonsa.

Jos Vaajala kunnostautui puolustuspään erikoismiehenä, niin Koivuniemi viihdytti katsojia railakkaalla hyökkäyspelaamisella. Koivuniemi nousi pudotuspeleissä tappioasemasta voittoon sekä puolivälierässä että finaalissa.

– Luotan sen verran omaan hyökkäyspeliini. Sain peleihin usein huonon startin, mutta tiesin jos löydän hyökkäyspelini, niin pärjään kyllä. Varmasti oli hyötyä myös siitä, että on pelannut studiossa aiemminkin.

Vaajala oli tyytyväinen ensimmäistä kertaa järjestetyn eFutisliigan järjestelyihin.

– Kaikki meni tosi hyvin eikä mitään moitittavaa ole. Kaikki toimi sujuvasti ja aikataulut pitivät hyvin. Ei ole pahaa sanottavaa.

eFutisliiga jatkuu taas ensi vuoden puolella, kun kevätkierros pyörähtää käyntiin. Haka on silloin hallitsevana mestarina muiden jahdattavana.

– Ei mestaruus tuo lisäpaineita, vaikka jokainen haluaa voittaa hallitsevan mestarin. Täytyy vain pelata hyvin eikä tämä mestaruus tuo meille yhtään maalia eteen keväällä. Toinen mestaruus on ainoa tavoitteemme.

Vaikka eFutisliiga päättyikin, niin Hakan pelit jatkuvat jo torstaina, kun Vaajala ja Koivuniemi aloittavat pelit FIFA eClub World Cupin karsinnoissa tshekkiläistä Entropiqiä vastaan. Sen ottelun voittaja kohtaa vielä samana iltana voittajan otteluparista FC St. Pauli-Alta-Furiani. Mikäli Haka-kaksikko voittaa molemmat pelinsä, jatkuu urakka jo heti perjantaina.

– Totta kai lähdemme voittamaan, vaikka taso onkin todella kova. Veikkaan, ettei yhtään helppoa peliä tule olemaan, mutta hyvällä pelillä jokainen on voitettavissa, Vaajala miettii tulevia pelejä kansainvälisiä vastustajia vastaan.

Koivuniemi lähtee hyvällä itseluottamuksella haastamaan eurooppalaisvastustajia.

– Voittamaan mennään tietysti jokaista otteluparia. Taso on Euroopassa erittäin laaja ja kova, mutta jos pystymme pelaamaan hyvällä tasolla, niin voimme selvitä pitkälle.

Hakan ottelu alkaa kello 19.30 ja sitä voi seurata FC Hakan Twitch-kanavalta.

Hakan esports-joukkueeseen voit tutustua tarkemmin sen omilta sivuilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT