Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka tähtää Veikkausliigan huipulle – tavoitteena lähivuosina kolkutella mitalisijoja, kymmenes mestaruus toisi tähden logon ylle

FC Haka on asettanut ensi kauden viralliseksi tavoitteekseen sijoittumisen kuuden joukkoon. Pitkällä tähtäimellä seuran tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla.

Ykkösessä vietettyjen kausien ja niukkuuden aikakauden jälkeen kunnianhimoinen tavoite saattaa kuulostaa epäuskottavalta, mutta taustalla on tehty pitkäjänteisesti työtä, realiteetit huomioiden. Tuo kurinalaisuus on tuonut seuran takaisin Suomen pääsarjatasolle ja taloudenkin osalta menee aiempia vuosia paremmin.

– Olemme edenneet tähän tilanteeseen suunnitelmallisesti porras portaalta. Uskomme vahvasti, että pystymme etenemään myös jatkossa uusien suunnitelmien mukaisesti, Olli Huttunen taustoittaa.

Huttusen mainitsemiin portaisiin sisältyy panostuksia joukkueeseen, talouteen ja seuratoimijoihin. Kaiken keskiössä on kuitenkin taloudellisen tilanteen vahvistaminen, sillä ilman rahaa, ei muitakaan osa-alueita voi parantaa.

– Päämääräämme pääsemiseksi meidän pitää tehostaa niin kumppani- kuin kuluttajamyyntiäkin vuosi vuodelta. Sen myötä voimme panostaa lisää myös pelaajabudjettiin, jotta saamme jalkeille aina kilpailukykyisen joukkueen.

Tällä kaudella joukkue pääsi minimitavoitteeseen, eli sarjapaikan säilyttämiseen. Niin Huttunen, kuin päävalmentaja Teemu Tainio ovat viimeisen kuukauden aikana painottaneet, että tulevan kauden joukkuetta rakennetaan harkiten tavoite kirkkaana mielessä.

– Kyllä me koko ajan halutaan mennä eteenpäin. Viime kaudella säilyminen oli se mihin rahkeet riitti ja siitä lähdetään tulevalle kaudelle parantamaan, Tainio kertoi aiemmin.

Tiukka talouskuri seurassa jatkuu edelleen ja päätöksiä tehdään harkitusti. Pelaajabudjetti antaa kuitenkin jo mahdollisuuksia huippupelaajien hankintaan ja sitä helpottaa entisestään kausikorttikampanjan lisätuotot.

Mikä on sitten lähivuosien tavoite? Sen Olli Huttunen paljastaa avoimesti.

– Seura tekee koko ajan päättäväisesti töitä toiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on nousta ensin kuuden joukkoon Veikkausliigassa, sitten taistelemaan mitalisijoista. Päämääränä tuleville vuosille on saada logon ylle viimein se kultainen tähti, kymmenennen mestaruuden kunniaksi!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT