FC Haka eFutisliigan mestariksi!

FC Hakan Joona ”Krompe” Vaajala ja Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi juhlivat historian ensimmäistä eFutisliigan mestaruutta. Haka-kaksikko kaatoi ensin välierässä SJK:n ja murskasi finaalissa FC Interin.

Välierässä Haka sai vastaansa SJK:n. SJK:ta pidettiin yleisesti turnauksen yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina ja se oli myös runkosarjan voittaja.

Koivuniemi ei kuitenkaan ennakkoasetelmia hätkähtänyt, vaan iski SJK:n verkkoon nopeassa tahdissa kaksi maalia. Koivuniemen aggressiivinen pelityyli tuotti SJK:n Anton ”Anzinho” Korvenaholle vaikeuksia, mutta SJK onnistui kaventamaan toisella puoliajalla. Koivuniemi iski kuitenkin vielä kertaalleen ja voitti oman ottelunsa 3-1.

Vaajala pääsi näin lähtemään hyvistä lähtökohdista toiseen otteluun eikä jättänyt mitään sattuman varaan. Vaajala takoi jo heti ensimmäisellä puoliajalla kolme maalia ja Hakan finaalipaikka alkoi olla taputeltu. SJK:n Valtteri ”Valdoboii” Kyrö nousi vielä kolmella loppuhetken maalilla tasoihin, mutta Vaajalalla ei ollut hätää pitäessään Hakan johtoasemaa loppuun saakka. Näin Haka eteni finaaliin yhteismaalein 6-4.

– JaKurrii pelasi tosi hyvin ja minulta alku oli tosi hyvä, mutta lopussa vastustaja antoi vähän painetta ja päästin pari omiin. Muttei siinä loppujen lopuksi ollut mitään hätää, Vaajala kommentoi ottelulähetyksessä välierän jälkeen.

Finaalissa Haka sai vastaansa FC Interin, joka voitti toisessa välierässä FC Lahden yhteismaalein 4-1.

Finaalissa pelitapa muuttui. Kun aiemmin pelien voittajat ratkottiin kahden ottelun yhteismaaleilla, niin finaalissa kaksi otteluvoittoa toi mestaruuden. Haka ratkaisi mestaruuden suoraan kahdella voitolla.

Finaalissa Koivuniemi oli jälleen ensimmäisenä tulessa, kun hän sai vastaansa Marvin ”Itsmarvinnostime” Gorgeesin. Ottelu oli erittäin tapahtumarikas ja jännittävä, kun ensimmäisellä puoliajalla molemmat iskivät vuorotellen maaleja ja toiselle puoliajalle lähdettiin 2-2-tilanteesta. Toisen puoliajan alussa Koivuniemi sai blokattua pari tärkeää Interin yritystä ja iski voittomaalin juonikkaan hyökkäyksen päätteeksi.

Toisessa finaalissa Vaajala kohtasi Kasperi ”Dubax” Nevä eikä antanut vastustajalleen minkäänlaisia mahdollisuuksia. Vaajala dominoi ottelua alusta loppuun vieden pelin nimiinsä upeasti 6-0. Näin Vaajala ja Koivuniemi kirjoittivat nimensä historian kirjoihin ensimmäisinä eFutisliigan mestareina ja Haka-kaksikko pääsi nostelemaan mestaruuspyttyä.

– Totta kai hyvät fiilikset. Niin paljon hyviä joukkueita ja pelaajia. En olisi uskonut, että näin paljon finaalissa voitetaan, mutta hyvin pelattiin, Vaajala kommentoi finaalilähetyksessä mestaruuden ratkettua.

Vaajala uskoi voittomahdollisuuksiin alusta saakka.

– Tiesin, että jos me pelaamme omalla tasollamme, tai vähän paremminkin, niin on mahdollista voittaa koko homma. Ei tullut kyllä helpon kautta.

Finaalipäivän parhaaksi pelaajaksi valitulla Koivuniemellä oli niin ikään vahva luotto mestaruuteen.

– Siinä vaiheessa, kun lähdimme pelaamaan, niin tiesimme kuinka hyviä olemme pelaamaan. Jos pystymme parhaimpaamme, niin voimme kyllä voittaa tämän. Alku oli meille vähän vaikea, mutta paransimme koko ajan eikä alkusarjassa tarvitse olla parhaimmillaan, Koivuniemi heitti.