Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Takaisin arkeen – Haka matkustaa sunnuntaina Vaasaan

FC Hakan pelit jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Vaasan Palloseuran vieraaksi. Ottelu Lemonsoft Stadionilla alkaa kello 18.30.

Valkopaidat saapuivat Suomeen myöhään perjantaina, joten lauantaina oli edessä normaalia myöhäisempi ja lyhyempi viimeistelytreeni.

– Kevyt treeni tänään. Moni matkusti parikymmentä tuntia eilen, niin hyvin iisisti pitää mennä. Palautumista ja valmistautumista huomiseen, Teemu Tainio kertoi harjoitusten jälkeen.

Haka joutuu matkustamaan Vaasaan ilman kapteeni Niklas Fribergia, sekä Stavros Zarokostasia, joilla molemmilla on korttitili täynnä. Hyvä uutinen sen sijaan on, että Elias Mastokangas on nyt pelikelpoinen ja tuokin hyvän vaihtoehdon hyökkäykseen. Luonnollisesti pitkäaikaistoipilaat Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe ovat poissa kokoonpanosta.

Kotijoukkue Vaasa on saanut kankean alkukauden jälkeen oman pelinsä toimimaan ja ovat tällä hetkellä Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä.

– Vepsu on hyvä esimerkki siitä, että homma äkkiä muuttuu, kun saa voittoja.

– Heillä oma pää on alkanut pysymään puhtaana – boksipuolustaminen toiminut paremmin ja iskeneet terävästi vastahyökkäyksiin. Heidän tilanteenvaihdot ovat olleet hyviä ja erikoistilanteista tehneet paljon maaleja.

– Kovakuntoinen joukkue on vastassa!

Vaasalaisten kovuuden on viimeisessä neljässä ottelussa joutuneet toteamaan niin Kuopion Palloseura ja AC Oulu, sekä FC Inter jopa kahdesti. Näissä neljässä ottelussa VPS on osunut kahdeksan kertaa tolppien väliin, eikä omissa ole soinut kertaakaan.

Haka ja VPS ovat viime vuosina pelanneet keskinäisissä peleissään varsin tasaisesti eikä maaleista ole säästelty, sillä keskimäärin verkko on soinut lähes neljä kertaa per ottelu.

– He varmasti tiedostavat, että ollaan pelattu torstaina ja haluavat käyttää sitä hyväkseen.

– Mutta me ei mennä sen taakse. Meillä on hyvä ja iskukykyinen joukkue huomenna, sekä simppeli, selkeä pelisuunnitelma, mitä lähdetään toteuttamaan, Tainio ennakoi tulevaa.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

VPS:n ennakko.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT