Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Se oli lähellä, mutta ei tarpeeksi” – Teemu Tainion pelisuunnitelma toimi lähes täydellisesti

FC Hakan ehjä esitys ei täysin kestänyt Belfastin illassa, vaan isäntäjoukkue Crusaders FC meni jatkoon Konferenssiliigassa niukasti 1-0 -kotivoittonsa turvin. Ensimmäinen osaottelu viikkoa aiemmin Tehtaan kentällä päättyi tasan 2-2, mikä tarkoitti pohjoisirlantilaisille jatkopaikkaa kokonaismaalein 3-2.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli laatinut otteluun raadollisen taktiikan, missä vastustajan vahvuudet pyrittiin eliminoimaan maltillisella pallonhallinnalla. Neljän puolustajan linjalla otteluun lähteneen koskilaisjoukkueen pelisuunnitelmaa toimikin kiitettävästi yhtä tilannetta lukuunottamatta.

Crusadersin kotikenttä on huomattavan pienikokoinen, sekä pelialustaltaan huomattavan hidas. Tainio luonnehti ottelua edeltävänä päivänä, että alustan suhteen on menty taaksepäin totutusta.

– Tiesin mitä oli odotettavissa ja he pelasivat juuri sen mukaan. Paljon kaksinkamppailuja ja pitkää palloa boksiin. Me emme puolestaan saaneet heitä tarpeeksi liikkeelle pallollisella pelillämme. 

– He pelaavat todella eri tavalla, mihin olemme tottuneet, ja tekevät sen hyvin. Mutta mielestäni pystyimme vastaamaan siihen ihan hyvin muutamaa tilannetta lukuunottamatta.

73. minuuutilla Paul Heatley varasti suhteellisen vaarattoman näköisessä tilanteessa pallon Anthony Herbertiltä ja karkasi läpiajoon. Aatu Hakala ei pystynyt estämään nokikkain päässeen kokeneen hyökkääjän aikeita ja näin 36 -vuotias iski kotijoukkueelle ratkaisevaksi jääneen ainoan osuman.

– Tiesimme, että meillä tulee olemaan vaikeaa vastustajan pitkien pallojen kanssa. Mielestäni hoidimme sen ihan hyvin, mutta sitten annoimme yhden maalin vastustajalle.

Haka sai lopussa luotua muutaman vaaralliselta vaikuttaneen paikan Crusadersin maalille, mutta kotijoukkue puolusti ne mallikkaasti.

– Se on ollut meidän ongelma läpi kauden, että emme luo tarpeeksi paikkoja haavoittaaksemme vastustajaa.

– Maalia lukuunottamatta olin melko tyytyväinen meidän puolustukseemme. Mutta se, mitä teimme lopussa, ei riittänyt.

– Ja se kääntyi heidän edukseen. Se oli lähellä, mutta ei tarpeeksi.

– Lopussa yritimme kyllä, mutta tänään ei ollut se päivä, että se onnistuisi, Tainio totesi.

Tilastot UEFA.com.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT