Haka joutui todistamaan Veikkausliigan kuumimman joukkueen kovuuden

Veikkausliiga jatkui Hakan osalta parin viikon Euro -tauon jälkeen Vaasan Palloseuran vieraana. Veikkausliigan kuntopuntarin ykkönen, VPS, ei antanut koskilaisille armoa, vaan nappasi täydet pisteet maalein 4-1.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kaikkiaan kolme osumaa, joista kahdesta ensimmäisestä vastasi kotijoukkue. Ensimmäisen osuman iski Tyler Reid 39. minuutilla. Mies riisti pallon laidalla Ryan Mahutalta ja pelasi itsensä nopealla vastaiskulla boksin sisään, mistä sijoitti pallon tarkasti vasurillaan aivan takaylänurkkaan.

Vain kaksi minuuttia edellisestä, kun kotijoukkue iski uudelleen ja jälleen nopealla vastahyökkäyksellä. Pallo pelattiin maalin edustalle Peter Michaelille, joka pääsi helpohkon oloisesti kääntymään ja sijoittamaan pallon oikean tolpan juureen.

Koskilaisten selkäranka ei kuitenkaan katkennut, eikä varsinkaan kapteeninnauhaa kantaneen Janne-Pekkan Laineen, joka päättäväisesti kuljetti pallon puolesta kentästä boksiin ja laukoi pallon vajaasta kymmenestä metristä maalin kattoon.

Hakan koppimaali ei kuitenkaan kantanut toiselle jaksolle, sillä VPS tuli tauolta äärimmäisen kovalla intensiteetillä ja kotijoukkueen kolmas maali roikkui pitkään ilmassa.

Koskilaiset pääsivät kuitenkin hiljalleen taas pelin juonesta kiinni ja saivat luotua hyvää painetta VPS:n maalille. Edellisissä neljässä ottelussaan nolla maalia päästäneen kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli tänäänkin kurinalaista ja kerta toisensa jälkeen Hakan maalintekoyritykset kilpistyivät uhrautuvasti pelanneen vaasalaisnipun puolustuslinjaan.

Kun tasoitusosumaa ei nähty, niin Vaasa pääsi lopussa iskemään vielä kahdesti. 77. minuutilla Michael iski illan toisensa ja tuomarin antamalla lisäajalla Harrison Sawyer kaunisteli kotijoukkueelle selvät 4-1 -voittolukemat.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt mies.

– 4-1 tulostaululla niin aika hiljaseksi vetää!

– Vastustajan kaksi ekaa maalia, niin meillä on pallo, eikä periaatteessa mitään hätää ja ikäänkuin annetaan vastustajalle mahdollisuus tehdä maali. Semmoinen järkevä riskittömyys loistaa poissaololla nyt.

– Toisella puoliajalla 2-1 tilanteessa saatiin muutama paikka luotua ja haettiin tuoreita jalkoja muutei saatu maaliin asti.

– Todella raskas viikko joukkueelle. Asioista kyllä puhutaan, mutta nyt ne pitää siirtää teoiksi ja kaikki kyllä ymmärtää, että meidän joukkueena ja yksilöinä puolustaminen on saatava kuntoon ja pikaisesti, Tainio päättää.