Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Taistelu pronssista alkaa keskiviikkona!

FC Hakan osalta Veikkausliigan mestaruussarja alkaa keskiviikkona Turussa, missä se kohtaa FC Interin kello 18.00 alkavassa ottelussa Veritas Stadionilla.

Koskilaiset lähtevät jatkosarjaan metsästämään pronssisia mitaleita ja niiden myötä suoraa Euro -paikkaa. Valkopaidat ovat tällä hetkellä neljännellä sijalla, neljä pistettä kolmantena majailevaa FC Honkaa perässä. Keskiviikon vastustaja Inter löytyy taas yhtä pykälää Hakaa alempaa viidentenä ja koossa turkulaisilla on viisi pistettä koskilaisia vähemmän. On siis selvää, että ottelussa haetaan asetelmia koko loppusarjaa silmällä pitäen, eivätkä turkulaiset varmasti halua päästää valkopaitoja liian pitkälle karkumatkalle. Vierasvoitto keskiviikkona asemoisi Hakan erittäin tukevasti vähintäänkin Veikkausliigan neljännelle sijalle.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti kilpailullisissa otteluissa. Kevään Liigacupissa Inter oli lopulta vahvempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja eteni finaaliin, mutta molemmissa Veikkausliigaotteluissa Haka on ollut askeleen edellä. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Turussa päättyi 0-2 -vierasvoittoon ja jälkimmäisen maali-iloittelun jälkeen pisteet jäivät Tehtikselle lukemin 3-2.

Logan Rogerson oli huhtikuussa maalillaan hiljentämässä kotijoukkueen kannattajia Bolt Arenalla Helsingissä.

Vaikka joukkueet tuntevatkin toisensa erityisen hyvin jo aiempien kohtaamisten johdosta, niin pienen lisämausteen tähän otteluun tuo turkulaisten valmentajaruletti, missä Miguel Grau jätti paikkansa pari päivää Suomen Cupin finaalin jälkeen ja hänen paikkansa otti apuvalmentaja Ramiro Munoz apunaan koko entinen taustaryhmä.

Vaikka valmentaja onkin vaihtunut, niin Teemu Tainio painottaa, että samat pelaajat siellä kuitenkin ovat edelleen pelaamassa ja nostaa esiin erityisesti yhden nimen.

– Se vaikeuttaa tietyllä tapaa meidän valmistautumista. Aina kun uus valmentaja tulee, niin jotakin vaihtuu. Mutta samoja pelaajia siellä on ja tämä on jo neljäs kerta, kun kohdataan Inter kilpailullisissa peleissä, niin alkaa olemaan aika tuttuja joukkueet toisilleen.

– Tiedetään kyllä joukkueen vaarallisuudet ja Forsell näytti viimeksi täällä (Tehtiksellä), että kauheasti ei kannata hänelle laukaisupaikkoja antaa.

Edellisessä kohtaamisessa Petteri Forsell vastasi Interin molemmista osumista upeilla kaukolaukauksillaan. On siis selvää, että ainakin kotijoukkueen numero kymppi tulee merkata erittäin tarkkaan keskiviikon ottelussa.

Haka pääsee lähtemään mestaruussarjaan hyvistä lähtökohdista, sillä joukkue on voinut pitää lähes kolmeviikkoisen otteluatauon aluksi lyhyen loman, mikä oli niin fyysisesti, kuin henkisestikin tarpeen. Lisäksi terveystilanne on erinomainen, sillä vain pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on sivussa. Inter -ottelusta on lisäksi sivussa Elias Mastokangas, jonka lainasopimuksen mukaan mies ei saa edustaa Hakaa Interiä vastaan.

Edessä olevat kaksi viikkoa pitävät sisällään neljä ottelua, joten pienellä rosterilla operoivalle Hakalle loukkaantumisten, sekä sairastapausten välttäminen on äärimmäisen tärkeä asia.

– Ensin kaksi ja puoli viikkoa taukoa ja sitten pelataankin joka kolmas tai neljäs päivä, niin kyllä me tarvitaan koko rosteria. Meillä on siinä mielessä kyllä hyvä tilanne, että ainoastaan Vigori on loukkaantuneena ja kaikki muut käytettävissä, niin tosi hyvillä mielin voi lähteä.

– Lähdetään ottaan heidän vahvuuksia pois ja yritetään kuitenkin oman pelin kautta saada ne pisteet, Tainio tiivistä keskiviikon pelisuunnitelman.

FC Inter – FC Haka pyörähtää käyntiin Veritas Stadionilla keskiviikkona kello 18.00.

FC Interin ennakko täällä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT