Haka nappasi täydet pisteet ja nousi jo pisteen päähän kolmossijasta!

Veikkausliigan Mestaruussarja potkaistiin Hakan osalta käyntiin keskiviikkona Turun Veritas Stadionilla FC Interiä vastaan. Koskilaiset olivat kotijoukkueelle edelleen tyly vastus, sillä valkopaidat nappasivat kolmannen kerran tällä täydet kolme pistettä turkulaisten kustannuksella voittamalla ottelun niukasti 0-1.

Vaikka valtaosa Hakan pelaajista oli ensimmäistä kertaa Mestaruussarjassa ja mitalitaistossa mukana, niin se ei näkynyt otteissa kentällä, vaan Haka oli ottelun alussa selkeästi hallitsevampi osapuoli ja pyrki myös maltilla pitämään palloa.

Kuudesta kulmasta ja viidestä maalintekoyrityksestä huolimatta eivät koskilaiset onnistuneet palloa verkkoihin toimittamaan. Mutta eipä maalinteossa onnistunut myöskään kotijoukkue, joten tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 -tilanteessa.

– Me aloitettiin peli tosin hyvin! Meillä oli siinä kulmia ja pallonhallintaa, mutta ei me sit kuitenkaan pystytty luomaan oikein mitään supervaarallista, Teemu Tainio kertasi ensimmäistä jaksoa ottelun jälkeen.

Toinen jakso jatkui maalittomana, kunnes Haka, tarkemmin Luiyi de Lucas, onnistui toimittamaan pallon verkkoihin ottelun 55. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Valitettavasti Janne-Pekka Laineen nostoon ensimmäisenä ennättänyt Lee Erwin oli ehtinyt paitsioon ennen, kuin Laine lähetti vapaapotkun liikkeelle ja näin maalia ei hyväksytty.

62. minuutilla oli Interin vuoro hätyytellä valkopaitojen maalia ehkäpä ottelun parhaalla maalintekotilanteellaan. Matias Tamminen pääsi, kuin varkain nokikkain Aatu Hakalan kanssa, mutta Hakala vei vastaantulollaan pidemmän korren tässä kaksinkamppailussa.

Interillä oli tovin vielä tämänkin jälkeen vahva vaihe ja palloa pelattiin hetkellisesti pääasiassa Hakan päädyssä. Puolustuspeli kuitenkin toimi mallikkaasti, eikä kotijoukkue päässyt ohittamaan Haka -maalissa pelannutta Hakalaa.

Avausmaalista, ja samalla ottelun voittomaalista, vastasi lopulta Haka ottelun 69. minuutilla. Asialla oli tuttu kaksikko, eli Lee Erwin ja Logan Rogerson, joista jälkimmäinen tarjoili paikan, mistä skottihyökkääjä pääsi vapaasti laukomaan kauden 15 osumansa. Tulinen laukaus noin 20 metristä otti pienen kimmokkeen Ruxin jalasta ja painui tämän jälkeen vastustamattomasti takanurkkaan yli hölmistyneen Viitalan.

– Koko peli puolustettiin tosi hyvin, eikä Interillä ollut oikein mitään vaarallista. Leeltä sitten tosi hieno viimeistely, vaikka otti vähän kimmoketta, niin näitä tarvitaan.

– Minimi tänään saavutettiin, mikä on kyllä loistavaa! Oon tosi tyytyväinen meidän suoritukseen, Tainio iloitsi.

Voitolla Haka nousi vain pisteen päähän kolmantena majailevasta FC Hongasta. Ottelun vähemmän pelanneet espoolaiset pelaavat oman ottelunsa vasta huomenna ja vastassa vieraskentällä on Helsingin Jalkapalloklubi.

Hakan seuraava ottelu pelataan puolestaan ensi sunnuntaina Tehtaan kentällä kello 16.00, jolloin vastustajaksi saapuu Seinäjoen Jalkapalloklubi.