Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Suomen Cupin kilpailumuoto palaa juurilleen

Palloliiton hallitus hyväksyi 18. lokakuuta työryhmän esityksen miesten Suomen Cupin pelitavaksi 2022. Suomen Cupissa palataan kaudella 2022 cup-kilpailun pudotuspelimuotoon.

– Tavoitteena on järjestää mielenkiintoinen kilpailu, joka toimii suomalaista jalkapalloa yhdistävänä tekijänä. Työryhmän keskeisimmät tavoitteet olivat pudotuspelimuodon palauttaminen, eri sarjatason joukkueiden kohtaamiset sekä eurojoukkueiden tasapainoinen valmistautuminen europeleihin, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki avaa Palloliiton verkkosivuilla.

– Suomen Cup kertoo maamme jalkapallon tarinaa valtakunnallisella ja paikallisella tasolla. Kentän vahva toive paluusta perinteiseen tulos tai ulos -formaattiin on kuultu, Leivo-Jokimäki jatkaa.

Viime keväästä asti työskennelleen työryhmän esityksessä Suomen Cupin tärkeäksi tehtäväksi määritellään urheilun alkuperäisen hienouden palauttaminen miesten Suomen Cupiin – hyvänä päivänä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

– Ymmärrämme, että Veikkausliigan ohjelmaan maalis-kesäkuulla pelattavat cupin kierrokset tuovat lisää soviteltavaa, mutta oli työryhmän näkemyksen mukaan selvää, että cupia tulee pelata enemmän keväällä kuin talvella, Leivo-Jokimäki kertoo.

Myös alempien sarjojen joukkueet on huomioitu cup-kokonaisuutta rakennettaessa. Jatkossa alempien sarjojen joukkueilla on mahdollisuus kohdata Suomen Cupissa ylempien sarjojen joukkueita aina pääsarjajoukkueisiin asti ja edetä kahden erillisen Regions’ Cupin puolivälieriin.

Miesten Suomen Cupin tarkempi aikataulutus ja tarkemmat määräykset valmistellaan ja päätetään joulukuussa Palloliiton hallituksen kokouksessa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT