Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Auvinen valmiina loppukauden ratkaisuihin – ”Nämä pelit sytyttävät joukkueen”

FC Haka pelaa vahvaa syksyä, kun joukkue on viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Eero-Matti Auvinen lähtee luottavaisena kauden kolmeen viimeiseen peliin.

Hakan sarjapaikka ei ole vielä varma, mutta lähellä se on. AC Oulu on seitsemän pisteen päässä, kun kolme kierrosta on pelaamatta. Joukkueiden nykyvirettä peilaten, AC Oulu saa yltää loppukaudesta ihmeisiin, kun taas Hakan pelin pitäisi romahtaa.

Hakalla on mahdollisuuksia vielä parannella asemiaan sarjataulukossa loppukauden aikana, sillä IFK Mariehamn ja FC Honka ovat vain pisteen päässä.

– Emme ole joukkueen kesken puhuneet tavoitteista, vaan ensimmäisenä tavoitteena on varmistaa sarjapaikka, mutta on selvä, että meillä on saumat parantaa sijoitusta loppukauden aikana. Lähdetään voittamaan loppukauden pelejä ja pyritään niin korkeaan sijoitukseen kuin mahdollista, Hakan puolustaja Eero-Matti Auvinen toteaa.

Haka pelaa seuraavan pelinsä lauantaina, mutta sarjapaikka saattaa saada sinetin jo perjantaina, jos AC Oulu ei voita omassa pelissään FC Lahtea.

– Keskitymme vain omaan tekemiseemme. Tiedämme mihin meillä on saumat, ja vaikkei sarjapaikka ole vielä varmistunut, niin ei minusta tunnu, että meillä olisi mitään hätää. Yritämme vain hoitaa omat pelimme ja katsotaan sitten missä ollaan.

Viime kauden tapaan Haka on hilaamassa itseään kuiville syksyn ratkaisupeleissä. Joukkueesta huokuu kentällä periksiantamattomuus ja taistelutahto. Tilanteita ei jätetä puolitiehen ja pelaajat pelaavat uhrautuvasti toistensa eteen.

– Nämä pelit sytyttävät joukkueen, kun pelataan isoista asioista. Joukkueen henki on ollut koko kauden hyvä eikä siinä ole tapahtunut muutosta. Isoissa peleissä on tullut onnistumisia ja se on sytyttänyt sellaisen positiivisen uhon ja taistelutahdon.

Hakalla on vielä kolme peliä jäljellä tämän kauden osalta ja ensimmäinen niistä on edessä lauantaina FC Hongan vieraana. Jos on Haka pelannut viisi edellispeliään ilman tappiota, niin espoolaisilla on takanaan viisi peräkkäistä peliä ilman voittoa.

– Luottavaisin mielin lähdemme peliin. Siellä on kenttä hyvässä kunnossa ja henkilökohtaisesti on aina mukava pelata luonnonnurmella. Voitolla olisi saumat pelastaa oma nahka lopullisesti ja sitä lähdetään hakemaan. Lähdemme pelaamaan omaa peliämme ja luottamaan omaan hyvään tekemiseemme, Auvinen naulaa voittoteesit pöytään.

FC Hongan ja FC Hakan välinen ottelu alkaa kello 15.00. FC Hakan viimeinen kotiottelu pelataan 31.10., kun Tehtaan kentälle saapuu IFK Mariehamn.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT