Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Huomenna koitetaan korjata sekin tilasto”

FC Haka matkustaa lauantaina Espooseen Tapiolan Urheilupuistoon, missä se kohtaa isäntäjoukkue FC Hongan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa kahdesti aiemmin. Tapiolassa Honka oli parempi maalein 2-1 ja Tehtiksellä pisteet tasattiin 1-1 -tuloksella. Erikoista näissä otteluissa oli se, että ne pelattiin viikon sisällä kesäkuun lopussa.

Tuolloin ei voimasuhteissa juuri muutosta otteluiden välissä ehtinyt tapahtua, mutta toisin on nyt. Haastajasarjan kovakuntoisin joukkue on Haka, kun taas espoolaiset eivät ole voittaneet yhtään viimeisistä viidestä ottelustaan. Ylipäätään mitalisijoja tavoitelleen joukkueen päätyminen haastasarjaan on ollut pettymys, joten joukkueen lähtökohdat otteluun ovat iso kysymysmerkki.

– Taas vähän sama tilanne. Joukkue jolla ei kauheasti ole pelattavaa, niin mitä sieltä tulee vastaan, pohtii myös Teemu Tainio Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Teoriassa pisteen Hakaa edellä oleva Honka voi vielä valahtaa karsijan paikalle, mutta hyvin epätodennäköistä se toki on. Joka tapauksessa molemmat joukkueet haluavat ottelusta ratkaisevat pisteet, jotta loppukaudesta ei tarvitse enää jännittää sijoituksen puolesta.

Hongan iskukykyä ja kokoonpanoa tulevat lauantaina rasittamaan Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen pelikiellot.

Valkopaidat sen sijaan pääsevät otteluun erittäin hyvästä tilanteesta, sillä ainoastaan Oiva Laaksonen on edelleen sivussa. Hänenkin paluu joukkuetreeneihin on edessä jo sunnuntaina.

Veikkausliigan viimeinen rypistys starttaa siis lauantaina ja tulevat kahdeksan päivää pitävät sisällään kolme ottelua per joukkue, joten siinäkin mielessä laaja rosteri antaa hyvät lähtökohdat fyysisesti tiukkaan rypistykseen.

– Meillä on nyt kolme peliä tässä viikon sisällä, niin tarvitaan kaikkia miehiä. Tosi hyvä tilanne, ”Teme” kertoo tyytyväisenä.

– Me ollaan nyt kolme kertaa pelattu Honkaa vastaan ja kaikki ollut tosi tiukkoja pelejä. Vielä ei olla pystytty voittaan, joten huomenna koitetaan korjata sekin tilasto!

Hakalla on siis kolme mahdollisuutta ratkaista liigapaikka itse, mutta toki FC Lahti voi ratkaista asian jo tänään, kun se kohtaa AC Oulun kotonaan. Mikäli Lahti voittaa tai ottelu päättyy tasan, varmistuu Hakan Veikkausliigapaikka myös tulevalle kaudelle.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT