Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka jatkamaan hyviä esityksiään Espooseen – ”Joukkueen taisteluilme on kohdillaan”

Viiden ottelun tappiottomassa putkessa olevan FC Hakan kausi jatkuu lauantaina FC Hongan vieraana. Hakalla on mahdollisuus lyödä ottelussa viimeinen sinetti sarjapaikalleen.

Haka voi lähteä lauantain otteluun vapautunein mielin. Peli on kulkenut ja sarjapaikka on sinettiä vaille selvä. AC Oulu pelasi perjantaina maalittoman tasapelin FC Lahtea vastaan, joka tarkoitti sitä, että parhaimmillaankin oululaiset voivat nousta Hakan kanssa tasapisteisiin. Koskilaisten maaliero on kuitenkin 14 parempi kuin AC Oululla, kun Hakalla on kolme ja Oululla kaksi peliä jäljellä.

Haka on pelannut jälleen vahvaan syksyn. Neljän peräkkäisen nollapelin jälkeen FC Lahti pääsi edellispelissä tekemään yhden maalin, mutta häviämään Haka ei siltikään suostunut ja voittokin oli senteistä kiinni. Hakan puolustaja Eero-Matti Auvisen mukaan koko joukkueen puolustuspeli on nyt hyvissä uomissa.

– Ehkä se johtuu enemmän henkisestä puolesta. Joukkueen taisteluilme on kohdillaan ja pelikaveria autetaan ja heidän eteen tehdään hommia. Sitä on tietty tehty koko kauden, mutta nyt se on jotenkin lisääntynyt ja korostunut. Halutaan taistella ja suojella omaa maalia viimeiseen saakka, Auvinen pohtii tiivistyneen puolustuspelaamisen salaisuutta.

Myös pienet taktiset muutokset ovat luoneet pohjaa onnistuneelle puolustuspelaamiselle.

– Yksi selkeä ero on se, ettemme prässää enää niin ylhäältä kuin alkukaudella. Pysymme omassa muodossamme, ja iskemme sitten kiinni, kun vastustaja pelaa muotomme sisään, valottaa Auvinen.

Haka on onnistunut myös maalinteossa otteluissa, joka helpottaa samalla koko joukkueen peliä.

– SJK:ta vastaan teimme neljä maalia ja Oulussa saimme heti alkuun maalin. On helpompi pelata johdossa kuin, jos peli olisi tasan tai olisimme häviöllä. Silloin voi ottaa vähemmän riskejä pelaamisessa.

Auvinen on kuulunut Hakan syyskauden onnistujiin. Toppari on esittänyt vahvoja otteita pistäessään kroppaansa likoon peittäessään laukauksia ja pitäessään vastustajat pihdeissään.

– Peli on tuntunut yhtä hyvältä kuin miltä oma ja joukkueen peli on viime aikoina näyttänyt. En pelannut hirveästi loppukesästä, joten pääsin näihin peleihin fyysisesti freessinä ja oli hyvät lähtökohdat lunastaa näyttöpaikka. Joukkue on pelannut hyvin, joten siinä omakin peli näyttää hyvältä, miettii Auvinen.

FC Hongan ja FC Hakan välinen ottelu alkaa kello 15.00.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT