Haka varmisti liigapaikan – ”Olen todella ylpeä pelaajista!”

Haka ja Honka kohtasivat koleassa lokakuisessa lauantai -iltapäivässä Espoon Tapiolan Urheilupuistossa. Tällä kaudella Haka ei ollut voittanut Honkaa kertaakaan, mutta nyt tuo tilastoharha korjattiin ja valkopaidat nappasivat vakuuttavan 0-2 -voiton, millä samalla sinetöitiin Veikkausliigapaikka myös kaudelle 2022.

– Kyllähän se oli periaatteessa varma jo ennen peliä. Mutta voitto on aina hieno asia ja nyt vielä noustiin Hongan yläpuolelle, niin hyvät fiilikset, hehkutti päävalmentaja Teemu Tainio.

Koskilaiset saivat otteluun unelma-alun, kun Maximus Tainion kova ja matala sivuvapari yllätti liukkaalla luonnonnurmella Honka -vahti Tim Murrayn jo seitsemännellä minuutilla. Vapaapotku oli seurausta Logan Rogerson hyvästä haastosta laidalla, missä uusiseelantilaista rikottiin.

Ensimmäinen jakso ei muutoin ihmeitä tarjonnut, vaikkakin valkopaidat olivat siinä niin pallonhallinnallisesti, kuin maalipaikkojenkin valossa niskan päällä.

– Vaikka me johdetaan, niin ei me ehkä ansaita. On ollut vähän nihkeetä toi meidän pelaaminen, kommentoi maalintekijä Tainio puoliajalla Ruutu+ -haastattelussa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli selvästi nälkäisenä hakemaan tasoitusta, mutta muutamasta maalipaikasta huolimatta, eivät kuitenkaan onnistuneet tavoitteessaan.

Ja kun Honka ei omistaan onnistunut, niin Haka kuittasi lopulta ratkaisevan tuntuisen 0-2 -osuman 63. minuutilla.

Tainio antoi mainion kulmapotkun maalinedustalle, mistä Murray torjui pallon suoraan Donaldo Ackan päähän ja keskikenttämiehellä oli helppo työ puskea paluupallo maaliin. Osuma oli Veikkausliigan syyskuun joukkueeseen valitulle albanialais-kreikkalaiselle toinen Hakan paidassa.

Maalia edelsi kaksi vaihtoa, kun Tino Purme, sekä Seth Saarinen jättivät kentän ja tilalle juoksivat Jacob Bushue, sekä Jami Kyöstilä. Maalin jälkeen Teemu Tainio vaihtoi Logan Rogersonin pois ja hänet korvasi Ishmael Yartey.

Viimeiselle kymmenelle minuutilla sisään vaihdettiin vielä Andrija Bosnjak, sekä Antto Hilska, joille tilaa tekivät Maximus Tainio ja Aleksandar Vucenovic. Hakalla on edessään vielä kaksi ottelua tulevalla viikolla, joten vaihdoilla varmasti haluttiin myös säästellä paukkuja tulevaan, sekä antaa peliaikaa mahdollisimman monelle.

– Vähän täytyi katsoa, että kellä jalka painaa, niin vaihdettiin tuoreita jalkoja. Meillä on kuitenkin tasainen porukka ja se on meidän vahvuus, päävalmentaja Tainio kehaisi.

Ottelun lisäajalla Bosnjak pääsi vielä puskemaan ylärimaan, mutta sillä ei ollut enää mitään merkitystä, sillä 0-2 -johto piti loppuun asti. Tämä oli viides kerta kuudesta viimeisestä ottelusta, kun Haka ja maalivahti Aatu Hakala pitivät oman päänsä puhtaana.

– Puolustuspeli on meidän kivijalka ja kun se on kunnossa, niin antaa mahdollisuudet voittaa. Nyt saatiin suljettua hyvin keskusta ja vaikka laidasta löytyi tilaa, niin meidän kolme isoa topparia hoiti keskitykset.

Koskilaisilla on siis vielä kaksi ottelua jäljellä. Keskiviikkona on edessä matka Kotkaan, missä Veikkausliigan varmuudella jättävä KTP isännöi valkopaitoja. Kausi 2021 päättyy Tehtaankentällä sunnuntaina 31.10., kun kello 15.00 pyörähtää käyntiin ottelu IFK Mariehamnia vastaan. Teemu Tainio vakuuttaa, että lopuissa peleissä ei jalka tule nousemaan kaasulta ja kiittää samalla joukkojaan menneestä kaudesta.

– Ihan sama mikä peli, niin minun joukkueessa intohimo ja tekeminen pitää näkyä.

– Olen todella ylpeä pelaajista! Ne ei koskaan lopettanut työn tekemistä ja uskoa itseensä, sekä joukkueeseen, vaikka tuntui että hyvin moni muu sen teki.

Kuva: Juhani Järvenpää (Honka-Haka 24.6.2021)