Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Keskiviikkona pelataan kunniasta

Haastajasarjan kovavireisin joukkue FC Haka kohtaa keskiviikon iltaottelussa KTP:n. Kotkan Arto Tolsa Areenalla pelattava ottelu pyörähtää käyntiin kello 18.30 alkaen.

Haka ei ole hävinnyt kertaakaan viimeisimmästä kuudesta ottelustaan ja onkin ansaitusti varmistanut Veikkausliigapaikkansa kaudelle 2022. Päävalmentaja Teemu Tainio ei silti tingi valmennusfilosofiastaan.

– Kyllä minun viestini pelaajille on aina se, että on sitten treenipeli tai mikä tahansa peli, niin jokainen on mahdollisuus kehittyä yksilönä ja joukkueena.

– Se pitää näkyä se intohimo. Jollei pelit kiinnosta, niin sitten on väärässä ammatissa.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun siis periaatteessa paineetta, mutta silti varmasti tosissaan. KTP hävisi edelliskierroksella Maarianhaminassa rumasti 5-1, joten joukkue haluaa varmasti antaa kaikkensa ja näyttää viimeisessä kotiottelussa kannattajilleen parastaan.

Hakan pelaajatilanne kauden toiseksi viimeiseen otteluun lähdettäessä on varsin mainio. Eero-Matti Auvinen on pelikiellossa ja lisäksi Topias Listo on harmittavasti loppukauden sivussa, sillä Tainio antaa Mustavalko-TV:n ennakossa ymmärtää, että peliaikaa vähemmän pelanneille olisi luvassa. Loukkaantuneena ollut Oiva Laaksonen on sen sijaan nyt käytettävissä.

Kotijoukkueelta on, niin ikään korttitilin täytyttyä, sivussa Mohamadou Sissoko. Ranskalaistoppari on tällä kaudella pelannut 22 ottelussa ja niissä lähes joka kerta täydet minuutit. Maaleja miehelle on kertynyt kaksi kappaletta, joten miehen huilivuoro on kotkalaisille paha takaisku.

Kuten todettua, niin Tainio lupasi minuutteja jakaa, mutta muistuttaa, että silti otteluun lähdetään tosissaan. Haka ei ole voittanut KTP:ta vielä kertaakaan tällä kaudella, joten Kotkaan lähdetään pelaamaan ennen kaikkea kunniasta.

– Meillä on iso rinki ja kaikki haluaisi haluaisi osallistua näihin kahteen viimeiseen peliin, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Joitakin muutoksia tulee huomenna ja tietysti haluais ehkä mahdollisimman monelle antaa jonkinlaisia minuutteja.

– Muistaa se, että me halutaan kuitenkin voittaa se peli, niin ei me lähdetä silleen pelleilemään missään nimessä.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT