Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Stella-ennakko: Kausi käyntiin paikallispelillä

Ykkösen kausi on vihdoin valmis alkamaan. FC Hakan osalta se starttaa lauantaina 27. huhtikuuta Tehtaan kentällä kello 17. Vastassa on Ykköseen täksi kaudeksi noussut TPV Tampereelta, joten heti avausottelussa päästään nauttimaan Pirkanmaan derbystä.

Joukkueet ovat jo kertaalleen tänä vuonna kohdanneet. TPV vei keskinäisen harjoitusottelun tammikuussa nimiinsä Pirkkahallissa 1-0.

– TPV on pysynyt aika lailla samantyyppisenä joukkueena. Muutama vahvistus on sinne tullut, mutta samanlainen tiukasti puolustava joukkue meillä on vastassa. Derbyn asetelma tuo lisämausteen otteluun, joten vaikeasti voitettava vastus meillä on, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa.

TPV:n riveistä löytyy useampikin aiemmin Hakaa edustanut pelaaja.

– Yleensähän vanha seura sytyttää, Tainio naurahtaa.

Tainio painottaa, että Hakan joukkue on valmis kauden alkuun.

– Totta hemmetissä meillä on mahtava positiivinen virinä päällä. Aina ennen peliä pitää olla jotain jännitystä ilmassa, mutta se pitää vain osata kääntää omaksi vahvuudeksi. Totta kai haluamme aloittaa kauden voitolla, mutta niin kai jokainen haluaa. Jos haluamme taistella noususta, niin kotivireen on oltava todella vahva, Tainio huomauttaa.

TPV:n pelaaminen on punnittu tarkkaan.

– Kyllä me tiedostamme vastustajan vahvuudet ja heikkoudet, mutta lähdemme oman tekemisen kautta peliin. Olen aivan varma, että jos yllämme omalle tasollemme niin olemme pelissä vahvoilla. Rohkea ja aggressiivinen Haka on toivomuksena peliin, Tainio paaluttaa.

Haka pääsee TPV:n kimppuun iskukykyisellä joukkueella.

– Muutama kysymysmerkki kauden avaukseen on, mutta kaikki he ovat täyden pelikunnon kynnyksellä. Joona Tapani, Severi Keskitalo ja Jonni Thusberg ovat varmuudella pois, mutta kaksi jälkimmäistä ovat jo saaneet lääkäreiltä luvan treenata täysipainotteisesti, Tainio kertoo.

Mutta miten kauden aikana tulee sitten käymään? Yksi joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan, kakkonen karsii ja viimeinen putoaa Kakkoseen. Ykkönen ollut viime vuosina tasainen, mutta Tainio uskoo, että nyt sarja tulee jakautumaan kahtia.

– Omissa papereissani AC Oulu, TPS ja Haka ovat suurimmat ennakkosuosikit, Tainio luettelee.

Ravintola Stellan Haka-pasta pelipäivinä kausikortilla 14 € (norm. 15,50 €)

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT