Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lauantaina on odotettu päivä: ”Toivon todellista derby-tunnelmaa katsomoon!”

Pitkä harjoituskausi on takana ja FC Haka pääsee lauantaina vihdoin tositoimiin Ykkösessä. Kello 17 Tehtaan kentällä alkava ottelu on todella mielenkiintoinen, sillä vastassa on täksi kaudeksi Ykköseen noussut TPV Tampereelta.

Hakan pelaajat valitsivat aiemmin keväällä joukkueensa kapteeniksi EIF:sta Valkeakoskelle siirtyneen Jacob Bushuen. Bushuen mukaan kaikki on valmista tulevia koitoksia varten.

– Itseluottamus tulee siitä työstä, jota jokainen on talven aikana tehnyt. Tiedän, että tämän joukkueen pelaajat ovat tehneet paljon hommia, joten siinä mielessä voimme olla luottavaisina kauden alkaessa, Bushue toteaa.

Haka hävisi lauantaina kenraalinharjoituksensa TPS:lle 0-1. Bushue oli yksi niistä pelaajista, jotka seurasivat ottelua katsomon puolelta. Syynä oli kolhu, joka tuli edellisessä pelissä Klubi 04:ää vastaan.

– Sain siinä pelissä pienen tällin. Kyseessä oli siinä mielessä turhauttava tilanne, kun en pystynyt asiaa yhtään ennakoimaan. Onneksi lääkärin lausunto oli positiivinen ja olen pystynyt jälleen juoksemaan. Näillä näkymin olen pelikunnossa lauantaina, Bushue kertoo.

Kauden ensimmäinen peli ja heti Pirkanmaan derby. Nämä kamppailut ovat Tehtaan kentältä puuttuneet sen jälkeen, kun Ilves nousi Veikkausliigaan. Lauantaiksi on ennustettu erinomaista keliä, joten kannustus on Tehtiksellä takuulla kohdillaan.

– Toivon todellista derby-tunnelmaa katsomoon. Kun katsomossa on säpinää, niin se välittyy myös kentälle, Bushue muistuttaa.

Bushuen mukaan joukkue on valmiina näyttämään kannattajilleen kaiken sen työn hedelmät, mitä joukkue on pitkän harjoituskauden aikana tehnyt.

– Haluamme tehdä Tehtiksestä kunnon linnakkeen ja siinä tarvitaan kotiyleisön tukea. Tiedämme, miten tärkeitä kannattajat ovat joukkueellemme ja haluamme tehdä heidät ylpeiksi heti ensimmäisestä ottelusta lähtien, Bushue lupaa.

Hakan ja TPV:n välinen Ykkösen avaus pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 27. huhtikuuta kello 17.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT