Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sisuuntunut Haka hyökkää vajaamiehisen IFK Mariehamnin kimppuun

FC Haka matkustaa sunnuntaiaamuna Ahvenanmaalle, missä se kohtaa Veikkausliigan neljännessä ottelussaan IFK Mariehamnin.

Viime ottelussa sarjanousija KTP:lle kotona rumasti 0-3 -lukemin hävinnyt Haka on palannut treenikentille nöyränä ja oppinut, sekä sisuuntunut virheistään.

– Tietyllä tapaa Kotka -ottelu oli hyvä herätys meille. Me ollaan puolustuspelaamisessa lipsuttu ja sitä ei olla joukkueessa hyväksytty. Pelaajat on itse ottanut koppia ja tietty joukkueen eteen pelaaminen on selvästi ollut aistittavissa tämän viikon tapahtumissa, kertoo päävalmentaja Teemu Tainio luottavaisena.

Kotijoukkue on aloittanut Veikkausliigan kahdella voitolla FC Hongasta ja AC Oulusta, sekä tappiolla KuPS:aa vastaan. Joukkueen alkukautta voitaneenkin pitää, etenkin Honka -voitosta johtuen, odotuksia parempana.

Viime vuonna Haka kohtasi IFK:n niin ikään Maarianhaminassa neljännellä kierroksella ja tuolloin tuliaisina oli yksi piste 2-2 -tuloksella. Koskilaisten avausvoitto oli lähellä, mutta Riku Sjöroos tasoitti lukemat 2-2 76. minuutilla.

Vielä pisteittä oleva koskilaisjoukkue menetti viime ottelun lopuilla Ishmael Yarteyn sairastuvalle ja lisäksi viikolla treeneissä loukkaantunut Jesse Huhtala on sivussa. Heidän lisäkseen pitkäaikaistoipilaat Aleksandar Vucenovic ja Ndukaku Alison ovat edelleen sivussa.

Vaikka valkopaitojen miehitys ei olekaan paras mahdollinen, niin myös kotijoukkue IFK kärsii loukkaantumisista. Kotijoukkueelta on sivussa varmuudella ovat Sjöroos, Robin Buwalda, Eero Tamminen ja Aapo Mäenpää. Lisäksi Mikko Sumusalon pelikunto on vielä arvoitus.

Vaikka Hakan loukkaantumiset vaivaavat edelleen eniten hyökkäyspäätä, niin sieltä onneksi löytyy leveyttä. Vaihtoehtoina ovat edelleen Salomo Ojala, Andrija Bosnjak, Samuel Chidi, Antto Hilska, sekä nuori Oiva Laaksonen, jolle loukkaantumiset saattavatkin avata oivan mahdollisuuden Veikkausliigadebyyttiin.

Hakalta on kauden avausotteluissa nähty useampaa eri variaatiota, niin nyt on selvää, että loukkaantumisten seurauksena ainakin hyökkäyspään osalta vaihtoehdot kapenevat. Joka tapauksessa Tainio näkee, että ongelma ei ole yläpäässä, vaan koko joukkueen puolustuspelissä.

– Meillä on tosi hyvä viikko takana, missä on käyty läpi puolustuspelin virheitä ja ollaan kehitetty meidän taktista pelaamista paremmaksi. Kaikesta aistii, että pelaajat tiedostavat, ettei nykyinen taso riitä.

– Tosi luottavaisin mielin lähdetään pistejahtiin!

IFK Mariehamnin ennakko TÄÄLTÄ.

Ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit ostaa ne Hakan verkkokaupasta ja tuet samalla Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT