Luiyi de Lucas avasi Hakan maalihanat

Kolmella tappiolla Veikkausliigan aloittanut FC Haka matkusti sunnuntaina Ahvenanmaalle vain voitto mielessään. Ottelusta oli aistittavissa, että KTP -peli oli herättänyt joukkueen ja kentällä IFK Mariehamnia vastaan nähtiin huomattavasti tasapainoisempi ja taistelevampi Haka, kuin edellisessä ottelussa. Kotiintuomisina saarilta olikin äärimmäisen maukkaat ja tärkeät kolme pistettä maalein 0-3.

Ensimmäisellä jaksolla valkopaitojen pelissä oli vielä lievää jännitystä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sen paremmin joukkue pääsi omaan peliinsä kiinni. Avauspuolikkaalla ei vielä maaleja nähty, vaikkakin kotijoukkueen Olawale onnistui pallon taitavasti maaliin nostamaan yli Mika Hilanderin. Osuma kuitenkin hylättiin paitsiona.

– Ekalla jaksolla oltiin vielä vähän arkoja, mutta se mitä ennen peliä pojille peräänkuulutin, niin pitää olla rohkeutta puolustaa ylöspäin ja se alkoi sitten näkymään pelin edetessä, Teemu Tainio kommentoi.

– Oltiin alkuun hermostuneita, mutta kun oot hävinnyt kolme peliä putkeen, niin paine voittaa kasvaa koko ajan.

Ensimmäisen jakson ja koko ottelun kannalta merkittävin tapaus nähtiin aivan jakson viime minuutilla, kun IFK:n Mikko Sumusalo katseli punaista taklattuaan Jacob Bushueta jalkapohja polven korkeudella.

Etualan Jacob Bushue(#6) ja ilmassa oleva Luiyi de Lucas(#5) olivat Hakan taistelun ja voitontahdon ilmentymät. Lisäksi Lucas kävi puskemassa voittomaaliksi jääneen 0-1 -osuman.

Puoliajalla Haka painotti ylivoiman hyödyntämistä ja pallollista pelaamista, sekä malttia. Ensimmäisen kerran kärsivällinen työ tuotti tulosta 61. minuutilla, kun Luiyi de Lucas puski Maximus Tainion lähettämän vapaapotkun takatolpalta sisään.

Koskilaisittain helpottava 0-2 -maali nähtiin 11 minuuttia myöhemmin, kun Janne-Pekka Laineen ensimmäinen osuma Haka -paidassa näki päivänvalon. Laineen laukaus kimposi hivenen onnekkaastikin Alan Henriquen kantapään kautta maaliin.

Valkopaidat pelasivat ottelun loppuun asti samalla kärsivällisyydellä ja taisteluilmeellä, mikä palkittiin aivan lopussa vielä yhdellä lisäosumalla. Henri Malundama kaadettiin rangaistusalueella ja Andrija Bosnjak laukoi niin ikään ensimmäisen Haka -maalinsa pilkulta varmasti sisään lisäajan kolmannella minuutilla.

– Onhan tämä kohtuullisen mukava voittaa pelejä, Tainio iloitsi pelin jälkeen.

– Kyllä se meidän treeneissä viikolla näkynyt hyvä tekemisen meininki näkyi nyt pelissäkin. Puolustettiin joukkueena ja se lähti jo ylhäältä alkaen, mikä silloin helpottaa koko joukkueen puolustamista.

– Meillä oli tänään paljon onnistujia ja sen näki joukkueesta pelin jälkeen, että oli kyllä helpottava voitto, Tainio hehkutti.

Valkopaitojen pitkä kotimatka sujuu nyt huomattavasti rennommissa tunnelmissa, mutta kauaa ei ole aikaa juhlia, sillä jo ensi lauantaina on edessä vähintäänkin yhtä haastava vierasottelu Kuopion Palloseuran vieraana.