Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka voitti jälleen eFutisliigan!

FC Haka juhli toista peräkkäistä eFutisliigan voittoa, kun Joona ”Krompe” Vaajala ja Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi voittivat finaalissa SJK:n jännittävien vaiheiden jälkeen otteluvoitoin 2-1.

Aiemmissa eFutisliigan otteluissa yhteismaalit ratkaisivat joukkueiden paremmuuden, mutta finaalissa mentiin otteluvoitoilla. Mestaruuteen vaadittiin kaksi voittoa ja finaali meni aina kolmanteen otteluun saakka, mutta lopulta Haka kairasi itselleen 2-1-voiton.

Ensimmäisessä otteluparissa Koivuniemi peittosi Anton ”Anzinho” Korven selvästi 3-0. Toisessa ottelussa SJK:n Valtteri ”Valdoboii” Kyrö sen sijaan otti niukan 4-3-voiton Vaajalasta. Ratkaisu jäi näin kolmanteen otteluun, jossa Koivuniemi otti yhteen Kyrön kanssa ja hoiteli Hakalle mestaruuden 3-1-voitolla.

Vaajala oli usein toiminut Hakan avaajana, mutta finaalissa Koivuniemi pääsi ensimmäisenä tositoimiin. Kyseessä oli pienoista taktikointia.

– Se johtui siitä, että yritimme miettiä vahvuuksiamme ja mielestämme Anzinho oli minulle hyvä match-up, Koivuniemi kertoo.

Ratkaisevaan peliin Koivuniemi lähti itseluottamusta uhkuen eikä pelännyt ottaa vastuuta mestaruusottelussa.

– Minulla kulki tosi hyvin, niin halusin pelata myös kolmannen pelin ja Krompelle se sopi hyvin.

Haka teki koko kauden vakuuttavaa työtä voittaen kaikki otteluparinsa ja eteni mestariksi näin puhtaalla pelillä.

– Tosi hyvät fiilikset totta kai. Ei ollut helppo kausi, vaikka voitimmekin kaikki pelit. Oli kova taso, Vaajala kommentoi.

Helpolla mestaruus ei tosiaan tullut. Puolivälierässä ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla ja välierässä Ilvestä vastaan Koivuniemi pystyi pitämään Vaajalan hankkiman johtoaseman Hakan voittaessa 4-3. Finaalissakin pää pysyi kylmänä, vaikka SJK antoi kovan vastuksen.

– Toisella kaudella joukkueet olivat kehittyneet ensimmäisestä ja huomasi, että he olivat pelanneet enemmän. Olimme kuitenkin tärkeimmillä hetkillä vahvempia ja pystyimme parantamaan peliämme niissä tilanteissa, Koivuniemi arvioi.

– Toinen kausi oli vaikeampi. Joukkueet halusivat voittaa meidät ja siitä huolimatta pystyimme voittamaan mestaruuden. Tosi hienot fiilikset, jatkaa Koivuniemi.

Vaajala piti Hakan valttina tasaisuutta.

– Pystyimme ratkaisemaan tärkeät pelit eduksemme. Välillä voitti toinen ja välillä toinen. Mielestäni meillä oli koko sarjan tasaisin joukkue. Ei ollut sellaista tilannetta, että vain toinen voittaisi pelejä ja toinen häviää, Vaajala avaa Haka-kaksikon menestyksen salaisuutta.

Kokonaisuudessaan Koivuniemi oli tyytyväinen eFutisliigan järjestelyihin.

– Järjestelyt toimivat taas hyvin eikä ole mitään moitittavaa. Täytyy antaa myös Hakalle isot kiitokset ja kaikki on sujunut heidän kanssaan hienosti. Mitään valittamista ei ole.

Toinen eFutisliigan mestaruus avaa Koivuniemelle ja Vaajalalle portit myös kansainvälisiin koitoksiin, sillä he lunastivat paikan myös FIFAe World Cupin play-in -turnaukseen, josta on pudotuspelien kautta mahdollisuus päästä itse lopputurnaukseen. Siellä mukana ovat maailman parhaat pelaajat.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT