Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka Oy:n yhtiökokous vahvisti positiivisen tuloksen edelliseltä tilikaudelta

17.5.2021 etäkokousjärjestelyin käydyssä yhtiökokouksessa käsiteltiin FC Hakan 30.11.2020 päättyneen tilikauden tulosta ja tapahtumia. Koronan sävyttämään vuoteen mahtui paljon normaalia enemmän käänteitä. FC Hakan Veikkausliigakausi pääsi alkuun alkuperäisesti suunnitellun huhtikuun alun sijasta vasta heinäkuun alussa. Kauden piti päättyä moneen kertaan muuttuneiden suunnitelmien mukaan lopulta marraskuun lopulla, mutta sarja keskeytettiinkin yllättäen marraskuun alussa pahentuneen koronatilanteen seurauksena. Matkan varrella otteluiden katsojamäärää rajoittivat viranomaisten sekä suorat määrärajoitukset että myöhemmin lohkojako- ja turvavälivaatimukset. Luonnollisesti näin merkittävät muutokset tarkoittivat myös useita muutoksia ja muutosten muutoksia myös yhtiön myynti-, ottelutapahtuma-, talous- ja muihin toimintasuunnitelmiin. FC Hakan joukkue, muut työntekijät, kannattajat ja vapaaehtoiset joutuivat todella osoittamaan joustavuutta ja mukautumiskykyä, että toiminnan hyvä taso pystyttiin poikkeustilanteessakin säilyttämään. Loppujen lopuksi siis taloudellisesti positiiviseen tulokseen sekä Veikkausliigapaikan säilyttämiseen päättynyttä tilikautta voidaan pitää onnistuneena.

– Määrätietoisten toimien, henkilöstömme joustavuuden ja positiivisella asenteella tehtyjen tarpeellisten muutosten ansiosta voimme sanoa selviytyneemme pitkään aikaan ensimmäisestä Veikkausliigavuodesta sekä ensimmäisestä koronavuodesta kuivin jaloin, sanoo FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen.

– Olemme varmasti jokainen entistäkin tietoisempia siitä, kuinka lyhyelläkin aikavälillä maailma voi muuttua varsin paljon. Se asettaa pienemmät arkiset haasteet perspektiiviin. Olen ylpeä Haka-yhteisöstä ja kiitollinen yhteistyökumppaneillemme, kannattajillemme ja henkilöstöllemme siitä, että löysimme yhdessä tavan edetä epävarmanakin aikana kohti tavoitteitamme, hän jatkaa.

FC Haka Oy:n tilikauden 2020 liikevaihto oli 828 000 Euroa. Tilikauden tulos oli 39 000 Euroa. Yhtiön oma pääoma säilyi edelleen positiivisena. Taloudellisen tuloksen merkittävinä tekijöinä olivat onnistunut kausikorttikampanja, onnistuneet ottelutapahtumamyynnit, hyvä yhteistyökumppanimyynti sekä valtion, Veikkausliigan ja Palloliiton koronaan liittyvät avustukset.

Vuodelle 2021 FC Haka on asettanut tavoitteikseen jatkaa kehittymistä sekä urheilullisesti tavoitellen paikkaa Veikkausliigan ylemmässä loppusarjassa että taloudellisesti vahvistaen toiminnan jatkuvuuden ja kehittämisen edellytyksiä positiivisen tuloksen myötä. Pidemmällä aikavälillä FC Haka on päättänyt tavoitella kymmenettä Suomen mestaruutta, joka toisi oikeuden lisätä kultainen tähti seuran logon päälle.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT