FC Haka eFutisliigan finaaliin

FC Haka raivasi tiensä eFutisliigan finaaliin voitettuaan Ilveksen välierässä yhteismaalein 4-3.

Vaikka loppulukemat olivat tiukat, niin ottelupari oli heti alusta saakka Hakan hallinnassa. Hakan pelaajista ensimmäisenä pelivuorossa oli Joona ”Krompe” Vaajala, joka iski avausmaalinsa heti ottelun alkuminuuteilla ja lisäsi johtoa vielä ensimmäisen puoliajan lopulla. Toisella puoliajalla Vaajala petasi Jussi ”JaKurrii” Koivuniemelle herkulliset lähtöasetelmat toiseen otteluun 3-0-voitolla.

Koivuniemi sai vastaansa Matias ”Masatial” Hännisen ja käytännössä ratkaisi otteluparin tekemällä ensimmäisellä puoliajalla avausosuman. Sen jälkeen Koivuniemi tyytyi varmistelemaan neljän maalin johtoasemaa ja Ilveksen Matias ”Masatial” Hänninen pääsi toisella puoliajalla kaventamaan, mutta ne olivat lähinnä kosmeettinen lohdutus Ilvekselle.

Näin Hakan kaksikko sai myös makoisan revanssin e-Suomen Cupin välierätappiosta.

Koivuniemi kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa, että lähti vain pääasiassa varmistelemaan Vaajalan hankkimaa etumatkaa.

– ”Krompe” otti 3-0-voiton ja tiedän kuinka hyvä Masa on pelaamaan, niin jos lähtee pelaamaan ihan hurlumheitä, niin voi tulla tosi paljon maaleja. Aina pelataan voitosta, ja vaikka itse nyt hävisinkin, niin se ei kiinnosta minua yhtään. Me voitimme sen tällä systeemillä ja hyvä näin.

Finaalissa Haka saa vastaansa SJK:n, joka voitti omassa välierässään IFK Mariehamnin jatko-ottelun jälkeen yhteismaalein 7-5. Haka on edennyt finaaliin tappioitta ja SJK:lla on sama saldo. Vastakkain ovat siis selkeästä tämän kauden parhaat joukkueet.

– Toinen joukkue, joka on pelkillä voitoilla mennyt jatkoon, eli oikeat joukkueet finaalissa. Heillä on todella hyvät ja tutut pelaajat. Pelasimme heitä vastaan jo viime kaudella välierissä ja nyt sitten finaalissa. Uskon, että tulee hyvä ottelu, Koivuniemi ennakoi jo finaalia.

Sunnuntaina esitettiin jo pronssiottelu ja siinä Ilves sai hieman balsamia haavoilleen voittamalla 6-3.

Finaali esitetään tiistaina 18.5. Subilla kello 23.05.